Comissió E

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Les Monografies E de la Comissió Alemanya conegudes com a Comissió E, és un guia terapèutica de plantes medicinals. Hi ha una traducció[1] a l'anglès feta per l'American Botanical Council. Actualment consta d'unes 380 monografies que avaluen la seguretat i eficàcia d'herbes amb utilitat medicinal i concedeix una llicència mèdica per a ser prescrites a Alemanya. La comissió es va formar l'any 1978, tot i que com a tal ja no existeix.

Malgrat que sovint les monografies són considerades com un llibre de dret administratiu per a la regulació nacional alemanya de plantes medicinals, no hi ha cap altre organisme que avaluï amb la mateixa eficàcia els límits entre usos populars i accions farmacològiques basades en proves científiques. Amb tot, tal com diu Jonathan Treasure, un especialista en plantes medicinals[2] i autor, igualment, de diverses monografies,[3] cal considerar aquestes monografies[4] no com un treball científic, ni mèdic, sinó més aviat com un llibre de regulacions legals mèdiques alemanyes que s'ha convertit com un referent per a molt organismes nacionals de salut pública.

Llista de monografies[modifica]

Referències[modifica]

  1. The Complete German Commission E Monographs, Therapeutic Guide to Herbal Medicines, 1st ed. 1998, Integrative Medicine Communications, CD-Rom, 1999.
  2. Jonathan Treasure - http://www.botanicalmedicine.org/Tapes/Bios/Treasure.htm Arxivat 2007-06-25 a Wayback Machine.], Herbal Educational Services.
  3. «Welcome. | Henriette's Herbal Homepage».
  4. Making Sense of Commission E, de Jonathan Treasure, 1999-2000.