Comissió Nacional dels Mercats i la Competència

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'edifici
Comissió Nacional dels Mercats i la Competència
CMT (Barcelona) 03.JPG
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Construcció2008-2010
Característiques
Estil arquitectònicDarreres tendències
Ubicació geogràfica
LocalitzacióC. Bolívia, 56
 41° 24′ 10″ N, 2° 11′ 28″ E / 41.402890°N,2.191157°E / 41.402890; 2.191157Coord.: 41° 24′ 10″ N, 2° 11′ 28″ E / 41.402890°N,2.191157°E / 41.402890; 2.191157
IPA
IdentificadorIPAC: 42741

La seu de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència és una obra de Barcelona inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

La seu a Barcelona de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, situada al barri d'El Parc i la Llacuna del Poblenou, es projectà a partir del 2000 i es construí entre el 2008 i el 2010, any d'inauguració de la seu, pels arquitectes Enric Batlle i Joan Roig. Al barri conegut com a Districte 22@ s'hi han situat altres activitats de sectors emergents a Barcelona com les telecomunicacions i les TIC.[1]

La finca limita amb el carrer Bolívia on trobem l'entrada principal, el carrer Tànger i el carrer de Badajoz. Originalment gairebé tota l'illa pertanyia a la fàbrica José Canela e Hijos, coneguda anteriorment com a Can Tiana. Al projecte dels arquitectes s'ha reutilitzat l'espai de la nau més antiga de la fàbrica i s'ha conservat l'estructura original per a situar-hi un auditori, una sala de reunions i altres serveis com una guarderia. A la coberta s'hi ha instal·lat un jardí vertical que comunica amb la primera planta del nou edifici.[1]

L'edifici principal és de 10 plantes d'alçada, 3 de soterrani i una planta baixa amb una superfície construïda de 16.815 m2. El seu volum trenca amb els edificis nous d'angles rectes, de volums paral·lelepípedes i de colors freds. Amb la voluntat d'acostar-se a alguns dels elements de les antigues fàbriques del barri del Poblenou, ofereix un volum atípic i amb un sistema de doble façana que unifica tot el volum de l'edifici amb els mateixos elements i un color rogent predominant. A més a més, la doble façana permet un sistema d'aprofitament energètic; també s'hi han instal·lat panells solars i està connectat a la xarxa de District Heating del Districte 22@. Les plantes d'oficines s'organitzen orgànicament amb els accessos al centre i 360° d'obertura a l'exterior amb terrasses cobertes, aconseguint, així, un gran aprofitament de l'espai.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Comissió Nacional dels Mercats i la Competència». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 19 desembre 2017].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Comissió Nacional dels Mercats i la Competència