Comitè Permanent Interestatal per a la Lluita contra la Sequera al Sahel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióComitè Permanent Interestatal per a la Lluita contra la Sequera al Sahel
Dades
Tipusorganització intergovernamental Modifica el valor a Wikidata
Objectiusseguretat alimentària Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1973
Governança corporativa
Seu
Altres
Número de telèfon+22650 37 41 25 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcilss.int Modifica el valor a Wikidata

El Comitè Permanent Interestatal per a la Lluita contra la Sequera al Sahel (CILSS) és una organització internacional que reagrupa els països del Sahel.

Va ser creat el 1973, durant la primera gran sequera a la regió amb la finalitat de mobilitzar a les poblacions del Sahel i la comunitat internacional entorn de l'ajuda d'urgència i de l'aposta en marxa dels programes en diferents temes: agricultura pluvial, hidràulica, medi ambient, transport, comunicació. El 1995 va centrar les seves activitats entorn de la seguretat alimentària i a la gestió dels recursos naturals.

La secretaria executiva està a Ouagadougou (Burkina Faso). El centre agrohidromètric (AGRHYMET) creat per l'Organització Meteorològica Mundial, està a Niamey (Níger) i l'Institut del Sahel, centre de recerca agrosocioeconòmica i sobre la «població i el desenvolupament», està situat a Bamako (Mali).[1]

Des del 26 de juliol de 2013 el secretari executiu del CILSS és Djimé Adoum, del Txad, que va succeir el malià Alhousseïni Bretaudeau i que va estar sis anys al capdavant d'aquesta organització.[2]

Llista de països membres[modifica]

Referències[modifica]

  1. «CILSS - Comité permanent Inter-Etats de Lutte contre la Sécheresse dans le Sahel». Arxivat de l'original el 2013-11-07. [Consulta: 16 gener 2016].
  2. «Afrique | Dr Djimé Adoum prend les rênes du secrétariat exécutif du Cilss - Tchadoscopie» (en francès). Arxivat de l'original el 2016-08-19. [Consulta: 16 gener 2016].