Comtat de Brunsvic

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 22:45, 16 des 2015 amb l'última edició de Beusson (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca

El Comtat de Brunsvic o Brunswick fou un comtat que existí dins del Ducat de Saxònia medieval des del segle IX fins a 1235, quan fou elevat a ducat, el Ducat de Brunsvic-Lüneburg.

Evolució

El comtat es va consolidar a partir de les possessions de la casa dels Brunons, centrades a l'entorn de la ciutat de Brunsvic, i es va anar ampliant per les herències d'Enric el Gros de Northeim, als voltants de Northeim i Göttingen, i una part de l'herència dels Billung, les terres de Lüneburg, que van anar a parar a la casa de Welf el 1106. Quan es va produir la reorganització del ducat de Saxònia, l'any 1180, el comtat edevingué independent de fet del ducat, car els nous ducs ascanis no van poder establir el seu control sobre ell. El 1203, els tres fills del duc Enric el Lleó van repartir-se el territori: Enric va rebre la part occidental incloent Hannover i Göttingen, Guillem va rebre les terres del voltant de Lüneburg i el rei Otó IV la zona de Braunschweig. La independència de Brunsvic va ésser reconeguda quan el comtat fou elevat a Ducat de Brunsvic-Lüneburg el 1235, el qual va mantenir la seva existència fins al 1918.

Comtes

Casa Brunona

  • Brunó I (en el càrrec abans del 991, mort el 1015 o 16)
  • Liudolf (mort el 1038)
  • Brunó II (mort el 1057)
  • Egbert I (mort el 1068)
  • Egbert II (mort el 1090)

Casa de Northeim

Casa de Süpplingenburg

Casa de Welf


Per als governants en èpoques posteriors cal consultar el Ducat de Brunsvic-Lüneburg.