Vés al contingut

Comtat dels Estats Units

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Mapa dels Estats Units amb les divisions administratives de tercer nivell, els comtats, les parròquies de Louisiana i els municipis d'Alaska.

Als Estats Units d'Amèrica, els comtats (counties) són un nivell d'administració governamental i polític local inferior a l'estat o als territoris federals.[1] Quaranta-vuit dels cinquanta estats dels Estats Units se subdivivideixen en comtats; les excepcions en són Louisiana, que se subdivideix en parròquies i Alaska, que se subdivideix en boroughs (municipis) i àrees censals. Totes tres, els comtats, les parròquies i els municipis són subdivisions administratives de tercer-nivell. En total, n'hi ha, de divisions de tercer nivell, 3.141, una mitjana de 62 per estat. En la majoria dels estats del nord-oest i l'Oest Mitjà, els comtats se subdivideixen al seu torn, en municipalitats autònomes. La seu del govern dels comtats és la capçalera comtal. El poder del govern dels comtats varia segons els estats, així com la relació entre aquests i les municipalitats o les ciutats que els integren, i es defineixen a les constitucions de cadascun dels estats.

El comtat més poblat dels Estats Units és el Comtat de Los Angeles, a Califòrnia, amb 9,8 milions d'habitants i on es troba la ciutat de Los Angeles. Aquest comtat, de fet, és més poblat que no pas quaranta-dos estats nord-americans. El comtat menys poblat és el Comtat de Loving, a Texas, amb 67 habitants.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Comtat dels Estats Units