Comte

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 16:18, 18 oct 2016 amb l'última edició de Papapep (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Per a altres significats, vegeu «Auguste Comte».
Corona comtal

Comte és un títol nobiliari inferior al de marquès i superior al de vescomte o, on no n'hi ha, al de baró. Es compta entre els títols nobiliaris amb què els monarques mostren la seva gratitud a certes persones per serveis prestats a la pàtria o fites en determinats camps, com ara literari, científic o d'altres. En l'alta edat mitjana, el comte era el representant civil del rei. El seu nom deriva del llatí "comes" (acompanyant) perquè eren els acompanyants de l'emperador romà.

Aquest reconeixement sol dur associat un determinat tractament associat, però actualment, a Espanya, no concedeix cap tipus de privilegi. Abans rebien terres (el comtat) o exempcions d'impostos, entre altres gràcies. Es va donar el cas d'haver-hi comtats sobirans i independents com els anomenats Comtats catalans. Des del segle XIX, però, aquest títol és simplement honorífic.

Línia d'honor dels títols nobiliaris

Emperador Rei Príncep Infant Duc Marquès Comte Vescomte Baró Senyor Castlà

Comtes als Països Catalans

A les terres de parla catalana hi ha molts comtes:

Antigament sobirans:

De títol honorífic:

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Comte