Comunicació paral·lela

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Port paral·lel (femella).

La comunicació paral·lela consisteix a transmetre informacions sense haver-les tallades prèviament en diversos trossos. S'oposa a la comunicació sèrie on les informacions a transmetre han de ser tallades abans de ser enviades (ja que hi ha menys línies de comunicació disponibles que bits necessaris per transmetre la informació).[1]

Una sèrie de problemes sorgeixen amb la transmissió d'un gran nombre de bits en paral·lel, com diafonia o desincronització,[2] el que pot conduir a preferir la comunicació sèrie.

A la mateixa freqüència, la comunicació paral·lela té un major rendiment. La comunicació sèrie compensa aquesta debilitat per una freqüència més elevada.

Exemples de protocols de comunicació paral·lela[modifica]

Referències[modifica]

  1. Manuel Jiménez Buendía. «Transmisión de bits» (PDF) (en castellà). Univ. Politécnica de Cartagena. Arxivat de l'original el 2004-09-28. [Consulta: 4 juliol 2010].
  2. Alexandre Amédéo, Étude des phénomènes de Réflexions, de Diaphonie et de Stabilité des alimentations sur les cartes à haute densité d'interconnexions : Dissertation doctorale, ENS Cachan, 2010

Enllaços externs[modifica]