Clì Gàidhlig

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Comunn Luchd-Ionnsachaidh)
Infotaula d'organitzacióClì Gàidhlig
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1984
Data de dissolució o abolició12 novembre 2016 Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webcli.org.uk Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Clì Gàidhlig antigament conegut com a Comann an Luchd-Ionnsachaidh ('La societat d'aprenents'), o CLI, és una organització amb seu a Inverness que dona suport a aquells que aprenen gaèlic escocès i que lluita activament per promoure aquesta llengua.

Clì organitza classes i dies de conversa arreu d'Escòcia, celebra una reunió anual d'aprenents, Tional, i produeix materials didàctics, incloent una revista trimestral anomenada Cothrom, que vol dir tant "oportunitat" com "grup de gent".

Clì apareix sovint a les notícies com a lobby per la defensa del gaèlic (per exemple, aquí) i està representat al parlament escocès per mitjà d'un cross party group (grup format per membres de tots els partits, organitzacions... que discuteixen sobre un tema d'interès comú) sobre el gaèlic.[1]

Recentment Clì ha format Deiseil Ltd. juntament amb dos professors de la llengua. Deiseil Ltd. és l'empresa que administra el curs Ùlpan, inspirat en l'Ulpan israelià.

Referències[modifica]

  1. «Ordre del dia d'una reunió del cross-party group sobre el gaèlic». Arxivat de l'original el 2010-04-23. [Consulta: 9 agost 2010].

Enllaços externs[modifica]