Concurs de talents

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Un concurs de talents o talent show és un esdeveniment on diversos concursants realitzen el seu do d'actuació, cant, dansa, acrobàcies, percussió, arts marcials, tocar un instrument, i altres activitats —davant d'un jurat i públic— per mostrar una forma única de talent, de vegades per a un premi o trofeu. Mostrar el talent en aquests programes, sovint, les actuacions es valoren amb un jurat darrere que opta o no per donar el premi. De tant en tant als concursants se'ls assigna un lloc de guanyador i finalistes. En aquest cas se'ls dona el primer lloc al guanyador i el segon i tercer, als finalistes.[1]

En els últims temps els concursos de talents s'han convertit en un gènere notable de xou d'impacte,[2] que van ser i són fonamentals per a catapultar a alguns artistes aficionats a la fama i la carrera professional d'èxit comercial, amb exponents convertits en franquícies internacionals com Popstars, The X Factor o The Voice.

Referències[modifica]

  1. Parke, Beverly N. Discovering Programs for Talent Development. Thousand Oaks, Calif.: Corwin Press, 2003, p. 131–132. ISBN 978-0-7619-4613-7. 
  2. Redden, Guy. «Making Over the Talent Show». A: Exposing Lifestyle Television: The Big Reveal. Ashgate Publishing, 2008, p. 129–144. ISBN 978-1-4094-9286-3. 
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Concurs de talents