Confederació Esportiva Internacional Laborista

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióConfederació Esportiva Internacional Laborista

Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusorganització esportiva Modifica el valor a Wikidata
Creació1913
Activitat
Membre deAssociació Global de les Federacions Esportives Internacionals Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Afiliació internacionalInternacional Socialista

Lloc webcsit.sport Modifica el valor a Wikidata
Facebook: csit.wsg Instagram: csitwsg LinkedIn: csit-workers-amateurs-sports-confederation Youtube: UCiFv5jKubc6pklPBNGYN03Q Modifica el valor a Wikidata

La Confederació Esportiva Internacional Laborista (en francès Confédération Sportive Internationale du Travail; CSIT) és una organització internacional multiesportiva creada sobre la base dels ideals del moviment obrer internacional. És una organització associada a la Internacional Socialista.

L'any 2011 el Congrés celebrat a Rio de Janeiro va decidir obrir el CSIT a tots els esportistes aficionats i el seu nom va passar a ser "International Workers and Amateurs in Sports Confederation / Confédération Sportive Internationale Travailliste et Amateur".

Promou principalment les següents disciplines esportives: atletisme, bàsquetbol, escacs, futbol, gimnàstica, judo, karate, lluita, natació, petanca, tennis de taula, voleibol i vòlei platja.

Fundada el maig de 1946 els seus antecedents són les organitzacions de les quals és hereva:

  • La Internationale Sportive Ouvrière, fundada el 1913 a Gant (Bèlgica) a partir de las organitzacions nacionals obreres d'esports.
  • Després de la Primera Guerra Mundial és refundada l'any 1920 a Lucerna (Suïssa) com a Federació Internacional Obrera per a l'Esport i Condicionament Físic. El 1928 va passar a ser la Internationale Sportive Ouvriere Socialiste que va organitzar les Olimpíades Obreres i va participar en la Olimpíada Popular de 1936.

Els CSIT World Sports Games[modifica]

Es tracta d'un esdeveniment on hi ha competició esportiva però sobretot es basa en la convivència entre cultures i l'intercanvi d'experiències entre els participants. No hi ha límit d'edats i els esports que es practiquen són els habituals a la ciutat i territori amfitrions.

CSIT World Sports Games[modifica]

Referències[modifica]

  1. «CSIT World Sports Games 2019» (en anglès). CSIT.tv. Arxivat de l'original el 2020-11-22. [Consulta: 9 novembre 2020].

Enllaços externs[modifica]