Església catòlica al Japó

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Conferència Episcopal del Japó)
Infotaula d'organitzacióEsglésia catòlica al Japó
Dades
TipusCatholic Church of an area (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Persona rellevantFrancesc Xavier Modifica el valor a Wikidata
Format per
Mosaic japonès de la Mare de Déu amb el Nen a la basílica de l'Anunciació a Natzaret (una ofrena dels catòlics japonesos a l'església).

L'Església catòlica al Japó és part de l'Església Catòlica Romana, sota la direcció espiritual del Papa a Roma. Hi ha aproximadament 509.000 catòlics al Japó, per sota del 0,5% de la població del país.[1] El país està dividit en 16 diòcesis, incloent 3 arxidiòcesis,[2] amb 1.589 preveres i 848 parròquies al país.[1] Els bisbes de les diòcesis formen la Conferència Episcopal del Japó.

L'actual nunci apostòlic és l'arquebisbe italià Alberto Bottari de Castello, que exerceix tant d'ambaixador de la Santa Seu al Japó com del seu delegat davant l'església local.

El catolicisme va arribar al Japó pels exploradors i missioners portuguesos, particularment els jesuïtes, com sant Francesc Xavier o Alessandro Valignano. Els portuguesos van fundar la ciutat de Nagasaki, considerada des de la seva fundació com un important centre cristià a l'Extrem Orient, encara que aquesta consideració avui és obsoleta. Hi ha una traducció al japonès modern de la Bíblia feta per Federico Barbaro, un missioner. Actualment, la major part dels catòlics japonesos són membres de la immigració brasilera al Japó.

Diòcesis[modifica]

Província de Nagasaki[modifica]

Província de Osaka[modifica]

Província de Tòquio[modifica]

Nunciatura apostòlica[modifica]

La delegació apostòlica del Japó va ser erigida el 26 de novembre de 1919 mitjançant el breu del Papa Quae catholico nomini Benet XV. També tenia jurisdicció sobre la península de Corea i l'illa de Taiwan.

El 8 de març de 1921 va ampliar les seves competències al vicariat apostòlic de les Illes Marshall, les Carolines i les Mariannes, fins llavors subjectes al delegat apostòlic d'Austràlia.

La delegació apostòlica va ser elevada al rang d'internunciatura el 1952 pel Papa Pius XII.

La nunciatura apostòlica del Japó va ser instituïda el 14 de juny de 1966 amb el breu Communi cum utilitate del Papa Pau VI.

Delegats apostòlics[modifica]

Nuncis apostòlics[modifica]

Conferència episcopal[modifica]

La Conferència episcopal japonesa ha estat presidida per:

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Església catòlica al Japó