Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióConferència de Rectors de les Universitats Espanyoles
Dades
Nom curtCrue i CRUE Modifica el valor a Wikidata
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaorganització sense ànim de lucre Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1994
Activitat
Membre deAssociació Internacional d'Universitats
Coalició per a l'Avançament de l'Avaluació de la Recerca Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaEva Alcón Soler (2023–) Modifica el valor a Wikidata
Indicador econòmic
Ingressos totals2.329.402 € (2019) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcrue.org Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): crueuniversidad LinkedIn: crue-universidad Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) és una organització constituïda com a associació sense ànim de lucre que agrupa 75 universitats d'Espanya, 50 de públiques i 25 de privades. Entre altres funcions, assumeix un paper d'interlocució entre les institucions universitàries del país i el Govern d'Espanya.

Història[modifica]

La CRUE fou creada el 1994 i sota els seus estatuts es preveuen la promoció de l'educació universitària, la cooperació interuniversitària amb institucions nacionals i estrangeres, la realització d'estudis i la posterior proposta de recomanacions per a la millora de la qualitat educativa i la defensa en el seu conjunt dels interessos universitaris.[1][2] La CRUE realitza una reunió trimestral de la seva assemblea general, on assisteixen tots els rectors de les universitats integrants de l'organització. Consta, a més a més, d'un comitè permanent i d'una junta directiva, integrada pels mateixos rectors triats periòdicament.[1] Des de 2023 la seva presidenta és Eva Alcón Soler, rectora de la Universitat Jaume I de Castelló.[3] El finançament de la CRUE corre al càrrec del conjunt de les universitats membres.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Órganos de decisión, asesoramiento, gestión y supervisión en la educación superior». Glosario europeo sobre educación. Vol. 5. Eurydice, 2009, pàg. 44. Arxivat de l'original el 3 de març 2016 [Consulta: 29 març 2014].
  2. «Estatutos de la Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas» (en castellà). CRUE. Arxivat de l'original el 2014-09-30. [Consulta: 29 març 2014].
  3. Pérez, Marta. «Manuel López, rector de la Universidad de Zaragoza, nuevo presidente de CRUE» (en castellà). Aula Magna, 28-11-2013. [Consulta: 29 març 2014].

Enllaços externs[modifica]