Congregació Cristiana a Espanya

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

La Congregació Cristiana a Espanya és una església evangèlica pentecostal, originalment brasilera, establerta allà 1910 per l'italià Louis Francescon.

La Congregació cristiana a Espanya va començar amb viatges missioners de predicadors brasilers entre ciutadans espanyols a Catalunya i Galícia en finals dels anys 1970. Des de finals dels anys 1990 la comunitat va créixer amb la vinguda d'immigrants brasilers i avui hi ha prop de 50 esglésies i 3.000 feligresos.

Aquest grup no tenie un líder únic o pastor o sacerdot, ja que tots es consideraven sacerdots, havien trobat que l'església era conduïda i no governada i aquesta conducció estava segons la Bíblia constituïda sempre per més d'una persona a les quals se'ls coneixia com a 'gent gran', van trobar que la paraula "Pastor" com a títol només s'aplicava al Senyor Jesús (poima del grec) i que no estava en les escriptures com a càrrec referit a cap home. Ensenyaven que l'oració, l'estudi bíblic i el partir el pa o sopar del Senyor, eren les activitats de l'església cristiana primitiva. Això va comportar que es congreguessin de la mateixa manera que ho practicaven els primers cristians. Basada en 1 Pere 2, 9, aquesta doctrina estableix que tots els creients tenen el mateix accés a Déu en fe i adoració, i elimina tota mena de jerarquia espiritual del cristianisme. La funció del ministre una funció de direcció i ensenyament, però tots els creients per mitjà de la lectura de la Bíblia i l'oració, poden comunicar-se amb Déu.

La salvació prové de la gràcia de Déu, i no pels mèrits del pecador; la salvació és un regal (do) de Déu. La doctrina de la gràcia estableix que ningú no pot complir tots els manaments de la llei, i per això, ningú no pot salvar-se a si mateix. La salvació s'ofereix al pecador per mitjà del perdó i de la gràcia rebuts després del penediment que produeix un nou naixement.

Una de les característiques prominents és la creença en l'obra activa de l'Esperit Santla creença que Déu encara està actiu, i intervé sobrenaturalment a favor de la humanitat per mitjà dels dons espirituals miraculosos.


La seva església principal està ubicada a Carrer França Xica, 29, Barcelona, Catalunya.

Doctrina[modifica]

Acord els 12 articles de la Fe, la doctrina de la Congregació Cristiana poden resumir de la següent manera:

  • Creença en la Bíblia com infalible Paraula de Déu, inspirada per l'Esperit Sant i com única regla de fe;
  • Creença en la Trinitat i en la naturalesa Divina i Humana de Jesucrist;
  • L'acceptació de Jesucrist com únic mediador, el sacerdoci de tots els creients i la presència de l'Esperit Sant i els seus dons en cada cristià;
  • Salvació per la Fe segons la Gràcia de Déu;
  • Pràctica del baptisme per la immersió;
  • Pràctica del Sant Sopar;
  • Creença en el Baptisme de l'Esperit Sant, com l'evidència inicial de parlar en noves llengües, com en altres fenòmens com miracles, cures, visions, etc.
  • La Congregació Cristiana també espera la tornada de Jesucrist, la resurrecció dels morts i el Judici Final.

Literatura[modifica]

  • FRANCESCON, Louis. Francescon, Louis. "Faithful Testimony". Chicago, 1952.
  • HOLLENWEGGER, Walter. HOLLENWEGGER, Walter. "The Pentecostals".Minneapolis, 1972.

Enllaços externs[modifica]

Vegeu també[modifica]