Conjunt d'Aqüeductes de Sant Josep i l'Alcúdia

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'edifici
Conjunt d'Aqüeductes de Sant Josep i l'Alcúdia
Dades
Tipus edifici
Ubicació geogràfica
Modifica les dades a Wikidata

El Conjunt d'Aqüeductes de Sant Josep i l'Alcúdia és una obra de Vall d'Uixó (Castelló).

Hi ha un aqüeducte romà situat sobre el barranc de Aigualit, que es va construir per a salvar l'obstacle del barranc, i conduir l'aigua que es prenia de la font de Sant Josep per la séquia major per a ser utilitzada per al reg de les hortes municipals fins als anys cinquanta del segle XX.

És un edifici públic que es conserva complet perquè des de la seua construcció , i al llarg del temps, s'han realitzat diverses obres de manteniment i reparació; per açò s'alternen els arcs de mig punt amb els ogivals.

Posteriorment, en créixer els habitants de la Vall  durant el període medieval , i obrir nous espais de cultiu, la séquia es va bifurcar abans d'arribar a l'aqüeducte , per a donar lloc a la séquia del Pla, i es va aprofitar el desnivell d'aquesta bifurcació per a situar en la nova séquia dos molins que aprofitaven la força de l'aigua, però també va ser menester la construcció d'un aqüeducte més xicotet sobre el barranc d'Aigualit.

Així l'aqüeducte romà i el medieval constitueixen un conjunt interessant d'obres hidràuliques que ens mostren la laboriositat dels nostres avantpassats.