Vés al contingut

Connector mini-DIN

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Connector mini-DIN designa a una família de connectors amb forma circular, tots amb un diàmetre de 9,5 mm i un nombre variat de pins al seu interior. Encara dissenyats inicialment com a mers connectors elèctrics, són molt populars en electrònica i informàtica, havent avançat al connector DIN més gran. Tots dos són estàndards del Deutsches Institut für Normung, l'organisme alemany d'estandardització.[1] Els connectors Mini-DIN tenen un diàmetre de 9,5 mm i set conjunts de pins interiors, de 3 a 9, Excepte en el de setembre hi ha 3 mini osques-guia en la carcassa. Cada varietat té un connector clau que impedeix que es puguin connectar cables d'una combinació diferent.

miniDIN-3 miniDIN-4 miniDIN-5 miniDIN-6 miniDIN-7 miniDIN-8 miniDIN-9

No obstant això, abunden les variacions propietàries fora de l'estàndard, que popularment també es designen com mini-DIN. Un exemple d'això és el GeoPort d'Apple Computer, que és un connector Mini-DIN 8 amb un pin addicional, i té la capacitat d'acceptar cables GeoPort de 9 forats i els cables serials Macintosh que fan servir l'estàndard de 8 pins.[2]

Aplicacions[modifica]

4 pin mini-DIN per S-Video.

Els connectors Mini-DIN són molt populars en diferents aplicacions, sobretot en connexions de senyals àudio/vídeo, informàtiques o fonts d'alimentació DC de baix voltatge.

Referències[modifica]

  1. Jean Andrews. A+ Guide to Managing and Maintaining Your PC Comprehensive. Cengage Learning, 22 November 2006, p. 364–. ISBN 9780619217587 [Consulta: 4 maig 2011]. 
  2. Gawer, Annabelle; Cusumano, Michael A. Platform leadership: how Intel, Microsoft, and Cisco drive industry innovation (en anglès). Harvard Business Press, 2002, p.277. ISBN 1578515149.