Consell Superior de la Justícia d'Andorra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióConsell Superior de la Justícia d'Andorra

Lloc webjusticia.ad… Modifica el valor a Wikidata

El Consell Superior de la Justícia d'Andorra és l'òrgan de representació, govern i administració de l'organització judicial a Andorra i vetlla per la independència i el bon funcionament de la justícia. Nomena els Batlles, Magistrats i Secretaris Judicials i exerceix la funció disciplinària; i d'ençà l'1 de juliol del 2004 nomena també als funcionaris i agents de l'Administració de Justícia. També designa, d'entre els Batlles i Magistrats que hagin estat nomenats, els Presidents del Tribunal de Batlles, del Tribunal de Corts i del Tribunal Superior de Justícia.

El Consell Superior de la Justícia es compon de cinc membres designats entre andorrans majors de vint-i-cinc anys i coneixedors de l'Administració de Justícia, un per cada copríncep, un pel Síndic General, un pel cap de Govern i un pels Magistrats i Batlles. El mandat del membres del Consell Superior de la Justícia és de sis anys, sense possibilitat d'exercir-lo més d'una vegada consecutiva.

El membre nomenat pel Síndic General és el President nat del Consell Superior de la Justícia i ostenta la seva representació. Entre els membres que componen el Consell s'elegeix un vicepresident i un membre-secretari.

Referències[modifica]

  • «Llei qualificada de la Justícia». Butlletí Oficial del Principat d'Andorra, Núm. 51 - any 5, 28-09-1989, pàg. 864-876 [Consulta: 3 febrer 2014].
  • «Coneix el Consell Superior de la Justícia». Consell Superior de la Justícia. [Consulta: 3 febrer 2014].

Enllaços externs[modifica]