Conselleria de Família de la Xunta de Galícia

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióConselleria de Família de la Xunta de Galícia
Governança corporativa
Part deXunta de Galicia Modifica el valor a Wikidata

La Consellería de Familia fou una antiga conselleria de la Xunta de Galícia que s'encarregava d'activitats relacionades amb la gestió de continguts de caràcter social i transversal, que no tenien cabuda dins de l'organigrama habitual de la Xunta. Així, al llarg de la seva història es va ocupar de l'esport, de la joventut o de la dona. Actualment, les competències sobre aquests temes estan repartides entre diverses conselleries, especialment la Conselleria de Treball i Benestar de la Xunta de Galícia.

La creació de la conselleria de Família remunta a 1993 quan assumí les competències de Dona i Joventut. Posteriorment adquiriria progressivament les competències sobre la promoció de treball, sobre esport i sobre gestió del voluntariat, especialment important a conseqüència de la catàstrofe del Prestige. Desaparegué en 2005, quan les seves competències s'integraren en la conselleria de Treball, en la de Cultura i Esport i en la d'Igualtat i Benestar. Totes les conselleres al llarg de la seva història foren dones.

Conselleres[modifica]

  • Manuela López Besteiro (1993-2003). Fins a 1997 com a Consellería de Familia, Muller e Xuventude, i des d'aquell any com a consellería de Familia, Promoción do Emprego, Muller e Xuventude.
  • Pilar Rojo (2003-2005), com a consellera de Familia, Xuventude e Voluntariado, i a partir de 2004 també com a consellera de Familia, Xuventude, Deporte e Voluntariado.

Enllaços externs[modifica]