Convenció sobre Armes Biològiques

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 14:16, 14 des 2013 amb l'última edició de Albertvillanovadelmoral (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Participació en la Convenció sobre Armes Biològiques
  Signat i ratificat
  Adherit
  Estat no reconegut que compleix el tractat
  Només signat
  No signat

La Convenció sobre la prohibició del desenvolupament, la producció i l'emmagatzematge d'armes bacteriològiques (Biològiques) i de tòxines i sobre la seva destrucció, generalment coneguda com la Convenció sobre Armes Biològiques o BWC, de l'anglès Biological Weapons Convention (o CABT, Convenció d'armes biològiques i tòxiques, de l'anglès Biological and Toxin Weapons Convention) fou el primer tractat de desarmament multilateral que prohibia la producció d'una categoria completa d'armes. Fou el resultat de prolongats esforços de la comunitat internacional per establir un nou instrument que complementés al Protocol de Ginebra de 1925.

La BWC va ser acordada per la seva signatura el 10 d'abril de 1972 i va entrar en vigència el 26 de març de 1975 quan vint governs dipositaren la seva documentació de ratificació. Actualment comprèn 163 estats i prohibeix el desenvolupament, producció, i emmagatzematge d'armes biològiques i de toxines. No obstant això, en no existir cap procés de verificació formal per a observar el compliment ha limitat l'efectivitat de la Convenció. El juliol del 2008, uns altres 13 estats addicionals signaren la BWC.

Enllaços externs

Referències