Conveni d'Estocolm

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Logo

El Conveni d'Estocolm sobre contaminants orgànics persistents (COP), signat el 2001 i que entrà en vigor el 2004, té com a objectiu protegir la salut humana i el medi ambient de substàncies químiques tòxiques que són resistents a la degradació, que s'acumulen en els organismes vius, es transporten a llargues distàncies, contaminen l'ambient i danyen la salut.

En l'àmbit de les substàncies químiques, és l'instrument legal més important en l'àmbit global pel fet que exigeix l'eliminació total del planeta de plaguicides que presenten característiques de COP. De fet, estableix la prohibició de fabricar i usar de nou plaguicides clorats i procediments per identificar nous COP que es poden afegir a la llista inicial que estableix el Conveni.

A aquests dotze tòxics, els països membres del Conveni d'Estocolm hi han afegit nou més el 2010. Els nou compostos químics sobre els quals s'ha arribat a un acord no es prohibiran tots immediatament i, en alguns casos, es donarà un termini de dos a tres anys, de manera que les indústries en què s'utilitzen trobin alternatives:

Enllaços externs[modifica]