Conveni del Consell d'Europa per a la protecció dels infants contra l'explotació i l'abús sexual

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'esdevenimentConveni del Consell d'Europa per a la protecció dels infants contra l'explotació i l'abús sexual
Tipus Council of Europe treaty Tradueix
Data signatura 25 d'octubre de 2007
Entrada en vigor 1 de juliol de 2010
Localització Lanzarote, Illes Canàries, Espanya
Participant
34
Signatari 47
Depositari Secretari General del Consell d'Europa
Idioma Anglès i francès
Condició Cinc ratificacions, tres d'elles per estats del Consell d'Europa
Modifica les dades a Wikidata

El Conveni del Consell d'Europa per a la protecció dels infants contra l'explotació i l'abús sexual és un tractat multilateral del Consell d'Europa on els estats es comprometen a criminalitzar certes formes d'abús sexual contra els nens. És el primer tractat internacional que aborda l'abús sexual infantil que es produeix dins de la llar o la família.

Contingut[modifica]

Els estats que ratifiquen el Conveni es comprometen a tipificar com a delicte realitzar activitats sexuals amb nens no hagin assolit l'edat legal per a realitzar aquestes activitats, independentment del context en què es produeixin. També obliga a la criminalització de la prostitució i la pornografia infantil. El Conveni estableix una sèrie de mesures de prevenció, protecció i assistència, incloent-hi la formació i l'educació dels fills, la vigilància dels delinqüents, i la selecció i formació de les persones que treballen professionalment o com a voluntaris amb nens.

Conclusió i entrada en vigor[modifica]

El Conveni es va signar el 25 d'octubre de 2007 a Lanzarote (Espanya). Tots els estats membres del Consell d'Europa l'han signat. L'últim estat en signar va ser la República Txeca al juliol de 2014.[1] Va entrar en vigor l'1 de juliol de 2010, després de ser ratificat per cinc estats.

Estats part[modifica]

Al gener de 2015 el Conveni estava signat per 47 països, i ratificat pels següents 34 països:[1]

Encara que va ser creat específicament per als estats del Consell d'Europa, el Conveni està obert a l'adhesió de qualsevol estat del món. No obstant això, encara no ha estat signat ni ratificat per cap estat que no pertanyi al Consell d'Europa.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]