Cor de l'Any d'Eurovisió

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióCor de l'Any d'Eurovisió
Durada dels capítols120 min Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi22 juliol 2017 Modifica el valor a Wikidata
Episodis2 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialeurovisionchoir.tv Modifica el valor a Wikidata

El Cor de l'Any d'Eurovisió (oficialment en anglès: Eurovision Choir of the Year), és un concurs coral televisiu biennal en què hi participen cors representants de les televisions (en la seva majoria públiques) dels països membres de la Unió Europea de Radiodifusió. La primera edició es va celebrar en 2017.

Participació[modifica]

Participacions des de 2017:
  Hi han participat almenys una vegada
  Mai no hi han participat, però són elegibles a fer-ho

Els països aptes per participar són els membres actius (a diferència dels membres associats) de la Unió Europea de Radiodifusió (UER). Els membres actius són aquells països que estiguin dins de l'Àrea de Radiodifusió Europea (que inclou països que no són europeus) o els que pertanyen al Consell d'Europa, sempre que hagin sol·licitat el seu ingrés en la UER i compleixin amb tots els requisits per romandre com a membres actius.[1]

L'Àrea de Radiodifusió Europea està definida per la Unió Internacional de Telecomunicacions de la següent manera:[2]

« L'«Àrea de Radiodifusió Europea» està limitada a l'oest pel límit occidental de la Regió 1, a l'est pel meridià 40° Est respecte al de Greenwich i al sud pel paral·lel 30° Nord, incloent la parteix nord d'Aràbia Saudita i la part dels països que voregen amb la mediterrània dins d'aquests límits. Addicionalment, l'Iraq, Jordània i la part del territori de la República Àrab Síria, Turquia i Ucraïna, situat fora dels límits indicats, estan inclosos a l'Àrea de Radiodifusió Europea.[3] »

L'Àrea de Radiodifusió Europea inclou territori que no és d'Europa (p.i. els països de l'Àfrica mediterrània).

Els membres actius inclouen organitzacions de difusió les transmissions de la qual estan disponibles (virtualment) per a tota la població del país en què es trobin.[1]

Si un membre actiu de la UER desitja participar, ha de complir amb totes les condicions que exigeixen les regles de la competició (una còpia separada de la mateixa és enviada anualment). Això inclou la necessitat d'haver difós el programa de l'any anterior dins del seu país, i el pagament dels honoraris a la UER abans de la data límit especificada en les normes de la competició per a l'any en què hi participaran.

L'aptitud per participar no està determinada per la inclusió geogràfica dins del continent europeu (malgrat el prefix «Euro» en «Eurovisió»), que no té a veure amb la Unió Europea.

Any Països segons el seu debut
2017 Alemanya Alemanya, Àustria Àustria, Bèlgica Bèlgica, Dinamarca Dinamarca,
Eslovènia Eslovènia, Estònia Estònia, Gal·les Gal·les, Hongria Hongria, Letònia Letònia
2019 Escòcia Escòcia, Noruega Noruega, Suècia Suècia, Suïssa Suïssa
Any Països segons es retiren
2019 Àustria Àustria, Estònia Estònia, Hongria Hongria

Normes[modifica]

Els cors dels països participants competeixen pel títol del Cor de l'Any d'Eurovisió, i els premis inclouen un contracte d'enregistrament per al cor guanyador. Cada cor interpreta un conjunt no acompanyat de sis minuts i de qualsevol gènere i és jutjat per un jurat d'alt nivell.

Seus[modifica]

Any País Ciutat Lloc Radiodifusora Participants
2017  Letònia Riga Arena Riga LTV 9
2019  Suècia[4][5] Göteborg Scandinavium SVT 10

Països guanyadors[modifica]

Victòries País Any/s
1
Dinamarca Dinamarca 2019
Eslovènia Eslovènia 2017

Altres[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Membership conditions». European Broadcasting Union, 22-02-2006. [Consulta: 27 maig 2012].
  2. «European Broadcasting Area». International Telecommunication Union, 1994. Arxivat de l'original el 11 de maig de 2012. [Consulta: 28 maig 2012].
  3. «ITU-R Radio Regulations (2012)» (en anglès). ITU, 2012. Arxivat de l'original el 16 d'agost de 2013. [Consulta: 8 abril 2017].
  4. «¿Es Suecia el país anfitrión de Eurovisión Coro del Año en 2019?».
  5. «Eurovision Choir of the Year 2019 to Be Held in Gothenburg».