Corinna

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Corinna (Κόριννα) fou una poetessa grega del segle V aC, nascuda a Tanagra (Beòcia) filla possiblement d'Aquèlodor i Procràtia.

Va viure molts anys a Tebes (i de vegades és anomenada com a Corinna de Tebes) i fou contemporània de Píndar que potser l'hauria instruït i amb el que va participar en unes competicions poètiques a uns jocs públics a Tebes, i segons Elià per cinc vegades va guanyar el premi i es va imposar al seu possible mestre (Pausànies només parla d'una victòria). Més tard però va criticar a Mirtis per entrar en competició contra Píndar, la fama del qual ja estava consolidada.

Els seus poemes eren fets i pensats per beocis tant en el seu llenguatge com al públic al que anaven destinats. Es van compilar en cinc llibres un dels quals és anomenat Iolaus, i un altres "Els set contra Tebes", dels quals només fragments poc rellevants s'han conservat.

Se li van fer estàtues a diferents parts de Grècia i fou considerada la més distingida de les nou muses líriques. Fou anomenada Μυια (Myia, el Vol). És probablement la mateixa poetessa esmentada com Corinna de Tèspies que també portà el sobrenom Myia.