Correu aeri

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaCorreu aeri
Air Mail Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióJohn Ford Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióCarl Laemmle Jr. Modifica el valor a Wikidata
GuióDale Van Every i Frank Wead Modifica el valor a Wikidata
MúsicaGilbert Kurland Modifica el valor a Wikidata
FotografiaKarl Freund Modifica el valor a Wikidata
ProductoraUniversal Studios Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorUniversal Studios Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1932 Modifica el valor a Wikidata
Durada84 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema d'aventures i drama Modifica el valor a Wikidata
Temaaviació Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0022615 Filmaffinity: 910187 Rottentomatoes: m/air-mail Letterboxd: air-mail Allmovie: v83336 TCM: 66936 AFI: 3882 TMDB.org: 121922 Modifica el valor a Wikidata

Correu aeri [1] (títol original en anglès Air Mail) és una pel·lícula americana d'aventures del 1932 dirigida per John Ford, basada en una història de Dale Van Every i Frank “Spig” Wead. Està protagonitzada per Ralph Bellami, Pat O'Brien i Gloria Stuart.

Argument[modifica]

El pilot Mike Miller (Ralph Bellami) és propietari d'una base de correu aeri al peu de les muntanyes Rocoses. Lidera un grup de joves pilots que arrisquen les seves vides per lliurar el correu aeri volant en dies de molt mal temps i sobre terrenys perillosos. Quan Joe Barnes (Ward Bond, que no surt als crèdits [2]) s'estrella a la base, els altres pilots intenten recuperar el valuós correu d'entre les restes en flames. Mike consola a la seva promesa Ruth (Gloria Stuart), que també és la germana d'en Joe, i s'adona que ha de contractar un substitut, el temerari “Duke” Talbot (Pat O'Brien).

Duke és un bon pilot, però la seva fanfarroneria i el seu afer amb Irene (Lilian Bond), la dona del company pilot “Dizzy” Wilkins (Russell Hopton), podria causar un dany irreparable a aquest grup d'aviadors tan unit. Quan Dizzy s'estrella i mor en mig d'una tempesta de neu, Mike es veu forçat a fer-se càrrec de l'última part del seu vol, tot i que els metges l'han advertit de que està perdent la visió. Quan ell també s'estrella en la tempesta de neu, la seva crida d'ajuda revela que encara és viu, però està atrapat en una vall inaccessible. Duke considera la possibilitat de rescatar-lo, i confisca un avió i s'adreça a la llunyana vall. Aterra bruscament, danyant el seu avió, però aconsegueix sortir volant amb Mike a bord. Quan estan arribant a la seva base, Duke sap que no pot aterrar amb seguretat, de manera que expulsa a Mike de l'avió abans d'estrellar-se. Quan l'equip de terra el rescata de l'accident, Duke està greument ferit, però viu.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]