Cos Governant dels Testimonis de Jehovà

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Organigrama espiritual segons els Testimonis de Jehovà.

El Cos governant dels Testimonis de Jehovà és un grup selecte de membres, que interpreta la Bíblia i dicta les normes que regiran sobre les congregacions dels Testimonis de Jehovà i els seus adeptes de tot el món. Són considerats ungits i el canal de Déu a la terra que subministrament l'aliment espiritual als membres d'aquesta religió. Segons les creences d'aquest grup, Jesucrist governa la Terra des de 1914 a través d'aquest petit grup d'escollits que té aspiracions de vida celestial, a diferència de la resta de testimonis, que aspiren a viure a la nova terra promesa.

Membres actuals del Consell Rector dels Testimonis de Jehovà[modifica]

Actualment està format per:

 • Anthony Morris III (des de 25 d'agost de 2005)
 • David H. Splane (des de 2 d'octubre de 1999)
 • Geoffrey Jackson (des d'1 de setembre de 2005)
 • Gerrit Lösch (des d'1 de juliol de 1994)
 • Kenneth Cook Jr. (des de 24 d'gener 2018)
 • M. Stephen Lett (des de 2 d'octubre de 1999)
 • Mark Sanderson (des de 5 de setembre 2012)
 • Samuel F. Herd (des de 2 d'octubre de 1999)

Organigrama jeràrquic dels Testimonis de Jehovà[modifica]

L'organització dispose d'un sistema jeràrquic d'organització dirigit des de la seu central de Brooklyn.

 1. Consell Rector
 2. Membres de comitès de sucursals
 3. Superintendents de sucursals
 4. Superintendents de districte
 5. Superintendents de circuit (itinerants)
 6. Ancians de les congregacions

Relació amb l'Esclau Fidel i Assenyat[modifica]

Aquest Consell Rector està format per membres de la classe de l'Esclau Fidel i Assenyat o també anomenats la resta dels 144.000 ungits a la Terra, que té la responsabilitat de proporcionar aliment espiritual als testimonis de tot el món en el seu nom,.

Punt de vista de Raymond Franz[modifica]

Raymond Franz, ex membre del Cos Governant, sosté que hi ha la percepció generalitzada entre els testimonis, que els ungits, d'alguna manera, transmeten el seu pensament, la seva investigació de les Escriptures i les conclusions a la seu central de Brooklyn. Sosté també que alguns testimonis creuen equivocadament que el Cos Governant fa enquestes periòdiques que es prenen seriosament, per la qual cosa el Consell d'Administració descobririen les opinions dels ungits a tot el món. Però a la pràctica, només els membres d'alt rang del Cos Governant són els que en realitat formulen polítiques i doctrines o aproven el material per a les publicacions i convencions.

En realitat, segons Raymond, no hi ha cap mecanisme per recollir les opinions dels testimonis ungits, incloent-hi els de la seu central de Brooklyn. Les cartes de testimonis ungits no reben més atenció que les de qualsevol altra persona, i els membres del Consell d'Administració no fan cap intent de contactar amb altres testimonis ungits per discutir els seus punts de vista. Raymond Franz indica que les "altres ovelles" (els testimonis no ungits) són els qui escriuen la majoria de publicacions. Descriu aquest Consell d'Administració, suposadament designat lliurement com a portaveu de la classe de l'Esclau Fidel i Assenyat, com una ficció que existeix per mantenir en l'anonimat els homes que estableixen les doctrines i per desviar l'atenció d'aquest petit grup, que monopolitza el poder i l'autoritat dintre de l'organització.

Referències[modifica]