Cos Superior d'Advocats de l'Estat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Cos d'Advocats de l'Estat)
Infotaula d'organitzacióCos Superior d'Advocats de l'Estat
Dades
Tipuscorporació Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicacorporació Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Membres663 Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Entitat matriuMinisteri de Justícia d'Espanya Modifica el valor a Wikidata
Format per
Altres
Premis

Lloc webasoc-abogadosdelestado.es Modifica el valor a Wikidata

El cos superior d'advocats de l'Estat és el conjunt de funcionaris públics al servei de l'Administració pública d'Espanya format per advocats de l'Estat. Depenen de l'Advocacia General de l'Estat que, amb rang de Subsecretaria, s'integra orgànicament al Ministeri de Justícia d'Espanya.

Els advocats de l'Estat, sota la direcció d'aquest departament, tenen encomanada la defensa jurídica de l'Estat i de les seves principals institucions en qualsevol jurisdicció - tant dels tribunals interns com dels internacionals -, així com l'assistència jurídica consultiva a tota l'Administració.

La seva formació jurídica ve garantida per les oposicions d'accés, que, convocades per l'Estat espanyol, són reconegudes meritòriament tant a nivell nacional com internacional.

Molts dels seus membres han assolit alts càrrecs en la política, entre ells l'ex vicepresident del Govern Alfonso Osorio, María Dolores de Cospedal o Soraya Sáenz de Santamaría, o han estat directius de les principals empreses espanyoles, com Pablo Isla o Mario Conde. També alguns han aprofundit en estudis jurídics, com Francisco García Gómez de Mercado o Luis Cazorla Prieto, i altres han desenvolupat tasques en altres àmbits, com el pensador Joaquín Costa o l'escriptor Antonio Pau, entre d'altres.

Enllaços externs[modifica]