Costera del Coral

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Capvespre al Cap de la Caça.

La Costera del Coral és el nom que rep un tram costaner de Sardenya nord-occidental al sud de la planura de la Nurra, on es troba la ciutat de l'Alguer. Es diu així per la gran importància del coral vermell que es pesca a les seves aigües i es treballa per elaborar joies i adorns des de l'Antiga Roma[1][2].

És una regió turística composta gairebé íntegrament per la ciutat de l'Alguer, amb vistes a la Mar de Sardenya, més precisament en la badia de l'Alguer.

A més de la ciutat de l'Alguer hi ha algunes frazione, entre les quals Fertília, Maristel·la i Tramariglio, llocs tranquils que se superpoblen en els mesos d'estiu. Al territori s'hi troba també l'aeroport de l'Alguer-Fertilia, que sempre ha estat una força impulsora en el desenvolupament de la Costera, que atrau a la ciutat nombrosos turistes tant italians com estrangers gràcies a la major oferta de destinacions nacionals i europees.

Territori[modifica]

El seu territori presenta dues principals tipologies: la majoria són planes a la zona sud de la ciutat i la zona mixta al nord mixta, on hi ha la principal alçària de la zona, Monte d'olla o Monte Doglia que tot i només arribar a 442 metres[3] s'alça com el "cim" el més alt de la zona. Al nord-oest del lloc es troba el promontori massiu de Cap de la Caça amb vistes a la badia. Al llarg de la costa ens trobem amb moltes ancorades i si a la costa sud el litoral es presenta irregular (amb l'excepció de la platja Pol·lina a la localitat L'Esperança), a la part nord hi ha les platges que serpentegen de manera gairebé contínua des del port de l'Alguer a Fertília (uns 7 kilòmetres)[4] i després donar pas, un cop superada la fraziones, a ancorades i cales intercalades amb platges com La Bombarda, fins a arribar a Port del Comte, prop de la qual és una altra petita fracció de l'Alguer, Maristel·la. Continuant cap al nord-oest es troba la platja de Pineta Mugoni, i després arribar a complir amb els pobles de Tramariglio i Pischina Salida, abans d'arribar a Cap de la Caça, on, entre altres, s'hi troba l'accés terrestre a la Cova de Neptú.

Illes[modifica]

Galeria d'imatges[modifica]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Colomo, Salvatore. «Alghero - Riviera del Corallo». A: Guida pratica alle spiagge della Sardegna. Nuoro: Archivio Fotografico Sardo, 2007. ISBN 978-88-6013-257-4. 

Enllaços externs[modifica]