Costera del Coral

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Capvespre al Cap de la Caça.

La Costera del Coral és el nom que rep un tram costaner de Sardenya nord-occidental al sud de la planura de la Nurra, on es troba la ciutat de l'Alguer. Es diu així per la gran importància del coral vermell que es pesca a les seves aigües i es treballa per elaborar joies i adorns des de l'Antiga Roma[1][2].

És una regió turística composta gairebé íntegrament per la ciutat de l'Alguer, amb vistes a la Mar de Sardenya, més precisament en la badia de l'Alguer.

A més de la ciutat de l'Alguer hi ha algunes frazione, entre les quals Fertília, Maristel·la i Tramariglio, llocs tranquils que se superpoblen en els mesos d'estiu. Al territori s'hi troba també l'aeroport de l'Alguer-Fertilia, que sempre ha estat una força impulsora en el desenvolupament de la Costera, que atrau a la ciutat nombrosos turistes tant italians com estrangers gràcies a la major oferta de destinacions nacionals i europees.

Territori[modifica]

El seu territori presenta dues principals tipologies: la majoria són planes a la zona sud de la ciutat i la zona mixta al nord mixta, on hi ha la principal alçària de la zona, Monte d'olla o Monte Doglia que tot i només arribar a 442 metres[3] s'alça com el "cim" el més alt de la zona. Al nord-oest del lloc es troba el promontori massiu de Cap de la Caça amb vistes a la badia. Al llarg de la costa ens trobem amb moltes ancorades i si a la costa sud el litoral es presenta irregular (amb l'excepció de la platja Pol·lina a la localitat L'Esperança), a la part nord hi ha les platges que serpentegen de manera gairebé contínua des del port de l'Alguer a Fertília (uns 7 kilòmetres)[4] i després donar pas, un cop superada la fraziones, a ancorades i cales intercalades amb platges com La Bombarda, fins a arribar a Port del Comte, prop de la qual és una altra petita fracció de l'Alguer, Maristel·la. Continuant cap al nord-oest es troba la platja de Pineta Mugoni, i després arribar a complir amb els pobles de Tramariglio i Pischina Salida, abans d'arribar a Cap de la Caça, on, entre altres, s'hi troba l'accés terrestre a la Cova de Neptú.

Illes[modifica]

Galeria d'imatges[modifica]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Colomo, Salvatore. «Alghero - Riviera del Corallo». A: Guida pratica alle spiagge della Sardegna. Nuoro: Archivio Fotografico Sardo, 2007. ISBN 978-88-6013-257-4. 

Enllaços externs[modifica]