CouchSurfing

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

CouchSurfing és una corporació que permet als seus usuaris utilitzar la pàgina web bé per cercar allotjament de franc, bé per a oferir ells mateixos allotjament a altres viatgers o per a organitzar trobades, com per exemple: ensenyar la ciutat a un foraster. L'agost de 2011 CouchSurfing comptava amb aproximadament 3,0 millions de membres de 249 països.

Registre[modifica | modifica el codi]

Quan hom està registrat té l'opció d'omplir un perfil personal i publicar fotos d'ell mateix i del lloc ofert per dormir (30% dels membres n'ofereixen). Com més informació, més probabilitat hi ha de trobar algú prou fiable com per allotjar-lo o ser el seu convidat. Els membres que busquen allotjament poden especificar certs paràmetres com ara l'edat, el lloc, el gènere i el nivell d'activitat.

Es recomana donar el nom i l'adreça vertadera que només la poden veure els usuaris que ho autoritzen.

Opcionalment es pot fer un pagament per a verificar l'adreça i el nom. La quantitat a pagar depèn de la paritat de poder adquisitiu i de l'Índex de Desenvolupament Humà del país de residència.

Seguretat[modifica | modifica el codi]

La seguretat de Couchsurfing depèn de tres factors principals:

 1. Referències personals. Són comentaris que altres usuaris escriuen en el perfil tot explicant la seva experiència. Poden ser positives, negatives o neutres. També es pot especificar el grau d'amistat amb la persona en qüestió.
 2. Nivells de verificació. Des del nivell bàsic, fins a la verificació del nom i adreça amb targeta de crèdit.
 3. Avals ("vouch"). Són credencials que altres usuaris donen a persones de provada confiança.

Ambaixadors[modifica | modifica el codi]

Hi ha membres que fan tasques voluntàries per a Couchsurfing, com promocionar la pàgina web, organitzar esdeveniments a la ciutat on viuen o encarregar-se de resoldre possibles conflictes entre membres. A més també s'encarreguen de tasques administratives.

Fòrums i esdeveniments[modifica | modifica el codi]

Hi ha un fòrum per a cada ciutat o regió important. A més també n'hi d'altres per a determinades aficions.

Els esdeveniments (meetings) solen ser organitzats pels membres o pels ambaixadors i poden trobar-se a la pàgina web. També hi ha esdeveniments especials internacionals, com ara "Berlin Beach Camp" (amb 1000 participants) o el WinterCamp, durant Cap d'Any, cada vegada en una ciutat diferent.

Exemple pràctic[modifica | modifica el codi]

Com a viatger[modifica | modifica el codi]

 1. Buscar una persona en la ciutat de destí. Es recomana triar gent amb interessos semblants per a desenvolupar amistats o per a tenir una millor convivència. Els usuaris poden tenir requisits especials com "no fumadors", "no parelles", etc.
 2. Enviar un CouchRequest. Especificant dada d'arribada i de partida, nombre de persones i un missatge. Es recomana escriure un missatge personal fent referència al perfil. Molts usuaris esborren els missatges si es tracten de missatges genèrics, ja que l'objectiu és també tenir un possible amic i no una persona només interesada en tenir "un llit gratis".
 3. Esperar resposta. Normalment es pot veure com de sovint es connecta l'usuari. Si la resposta és afirmativa, cal concretar lloc de trobada.
 4. A casa de l'amfitrió. Cal adaptar-se a la vida quotidiana de l'amfitrió. Es recomana compartir les despeses de menjar, però en cap cas pagar per l'allotjament.
 5. En anar-se'n és de bona educació deixar una referència perquè altres usuaris es puguen fer una idea de com és l'amfitrió.

Com a amfitrió[modifica | modifica el codi]

 1. Omplir el perfil com més detalladament millor. Tenir referències d'altres Couchsurfers (açò es pot aconseguir anant a les trobades). Incrementar el nivell de seguretat fent una donació. Establir l'estat del sofà com a "Disponible" o "Definitivament disponible".
 2. Connectar-se sovint a la pàgina, unir-se als fòrums de la ciutat de residència per a establir enllaços. De vegades hi ha usuaris que demanen un "sofà d'emergència", ja siga per problemes o per falta de temps per a escriure "Couchrequests".
 3. Quan es té algun convidat es recomana deixar clar des del principi els requisits per a una bona convivència. És habitual ensenyar-li la ciutat al convidat i presentar-li gent o portar-lo a festes.
 4. Escriure una referència per al convidat quan se n'ha anat.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: CouchSurfing Modifica l'enllaç a Wikidata