Credo dels Apòstols

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 20:36, 24 feb 2016 amb l'última edició de Langtoolbot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca

Credo dels Apòstols (llatí: Symbolum Apostolorum o Symbolum Apostolicum), de vegades anomenat Símbol dels Apòstols, és una declaració de principis de les creences cristianes, un credo o "símbol".[1] És àmpliament utilitzat per un nombre de denominacions cristianes per tant litúrgics catequístico i efectes, més visible per litúrgica Esglésies de tradició occidental, inclòs el ritu llatí de l'Església Catòlica Romana, el luteranisme, la comunió Anglicana, i l'ortodòxia occidental. També és utilitzat per presbiterians, mètodes, congregationalistes i molts baptistes.

Els teològics detalls d'aquest credo s'han formulat originalment com una refutació de Gnosticisme, una heretgia. Això pot ser vist en gairebé totes les paraules. Per exemple, el credo afirma que Crist, Jesús, va néixer, patir i va morir a la creu. Això sembla una declaració directa contra l'ensenyament herètic que Crist només semblava convertir-se en l'home i que no havia realment patit i mor, però només va aparèixer per a fer-ho. El Credo dels Apòstols, així com d'altres credos baptismals, és apreciat com un exemple dels "ensenyaments i la defensa de l'Evangeli de Crist" per part dels apòstols.

Referències

  1. Not in the sense that the word "symbol" has in modern English, but in the original meaning of the word, derived from "Latin symbolum, sign, token, from Greek σύμβολον, token for identification (by comparing with its counterpart), from συμβάλλειν, to throw together, compare" (The American Heritage Dictionary of the English Language).

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Credo dels Apòstols
Vegeu texts en català sobre Credo dels Apòstols a Viquitexts, la biblioteca lliure.