Cristòfol de Hessen-Kassel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCristòfol de Hessen-Kassel

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement14 maig 1901 Modifica el valor a Wikidata
Frankfurt del Main Modifica el valor a Wikidata
Mort7 octubre 1943 Modifica el valor a Wikidata (42 anys)
Forlì (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortMort accidental Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióLuteranisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósoldat Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Nacionalsocialista Alemany dels Treballadors Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Carrera militar
LleialtatTercer Reich Modifica el valor a Wikidata
Branca militarLuftwaffe Modifica el valor a Wikidata
ConflicteSegona Guerra Mundial Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaCasa de Hessen Modifica el valor a Wikidata
CònjugeSofia de Grècia (1930–) Modifica el valor a Wikidata
FillsPrincess Christina Margarethe of Hesse (en) Tradueix, Princess Dorothea of Hesse (en) Tradueix, Karl van Hessen-Kassel, Rainer Christoph Friedrich von Hessen, Clarissa de Hessen Modifica el valor a Wikidata
ParesFrederic Carles de Hessen-Kassel Modifica el valor a Wikidata  i Margarida de Prússia Modifica el valor a Wikidata
GermansFelip de Hessen-Kassel, Wolfgang von Hessen, Friedrich Wilhelm von Hessen (en) Tradueix, Maximiliian Friedrich Wilhelm Georg Edward Prinz von Hessen-Kassel i Richard von Hessen Modifica el valor a Wikidata

Cristòfol de Hessen-Kassel, príncep de Hessen-Kassel (Frankfurt del Main, 1901 - accident aeri a les proximitats de Forli, 1943) va ser un príncep de Hessen-Kassel amb el tractament d'altesa reial que contragué matrimoni amb la princesa Sofia de Grècia.

Nascut a la ciutat de Frankfurt del Main el dia 14 de maig de 1901 essent fill del landgravi Frederic Carles de Hessen-Kassel i de la princesa Margarida de Prússia. Cristòfol era net per via paterna del landgravi Frederic Guillem de Hessen-Kassel i de la princesa Anna de Prússia i per via materna ho era del kàiser Frederic III de Prússia i de la princesa reial Victòria del Regne Unit.

El dia 15 de desembre de 1930 contragué matrimoni amb la princesa Sofia de Grècia, filla del príncep Andreu de Grècia i de la princesa Alícia de Battenberg. Sofia era neta per via paterna del rei Jordi I de Grècia i de la gran duquessa Olga de Rússia i per via materna del príncep Lluís de Battenberg i de la princesa Victòria de Hessen-Darmstadt. La parella tingué cinc fills:

  • SAR el príncep Carles de Hessen-Kassel nat el 1937 al castell de Kronberg. Es casà el 1966 amb la comtessa Yvonne Szapary.

Cristòfol estingué compromès amb el nacionalsocialisme des dels primers dies. Cap del servei secret de Göring i ajudant de Heinrich Himmler, Cristòfol era membre de la SS. Malgrat tot, els darrers dies de la seva vida semblà haver perdut la confiança amb Adolf Hitler i el nacionalsocialisme.

El dia 7 d'octubre de 1943 als Apenins a les proximitat de la ciutat de Forli. Són moltes les teories que involucren el mateix Hitler en l'accident que té moltes similituds amb altres atemptats com els del rei Boris III de Bulgària.