Curació de l'home de la mà paralitzada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La curació de l'home de la mà paralitzada és un dels miracles de Jesús narrat als evangelis (Mateu 12:9-13, Marc 3:1-6 i Lluc 6:6-11).

Narració[modifica]

Un dissabte Jesús va anar a la sinagoga i es va trobar un home que tenia la mà paralitzada. Quan anava a apropar-s'hi els fariseus li van preguntar si era permès guarir en dissabte i Jesús va afirmar que sí, mentre curava la mà de l'home.

Anàlisi[modifica]

En les versions de Marc i Lluc abans de fer el miracle Jesús increpa els fariseus preguntant-los si es pot fer el bé en dissabte, mentre que a Mateu compara la curació amb un pastor que rescata una ovella en dissabte. En tots els casos el missatge central del miracle és que és més important la vida humana i el seu benestar que els preceptes, concretament la santificació del dissabte o sàbat, dia sant per als jueus on no era permès treballar. Fer el bé és una actitud que ha de ser constant en el cristià[1] i la compassió cap als altres presideix el bé.

Referències[modifica]

  1. Fontbona, Jaume. Els miracles : què diuen de Déu i de Jesús. 1a edició. Barcelona: Centre de Pastoral Litúrgica, 2007. ISBN 9788498051766.