Cyberbully (pel·lícula de 2015)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaCyberbully
Fitxa
DireccióBen Chanan (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Estrena2015 Modifica el valor a Wikidata
Durada62 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de ficció criminal, drama, cinema de misteri i thriller Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

Lloc webchannel4.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt4135218 Filmaffinity: 778305 Letterboxd: cyberbully-2015 TMDB.org: 317144 Modifica el valor a Wikidata

Cyberbully és una pel·lícula televisiva britànica que es va estrenar al Channel 4 el 15 de gener de 2015.[1] El thriller és protagonitzat per Maisie Williams en el paper d'una típica noia adolescent que viu una part important de la seva vida on-line i és acusada per un desconegut de ser una ciberassetjadora. La pel·lícula va ser escrita per Ben Chanan i David Lobatto, amb Chanan també com a director.

Repartiment[modifica]

  • Maisie Williams és Casey Jacobs.
  • Ella Purnell és Megan.
  • Haruka Abe és Jennifer Li.
  • Jake Davies és Alex.
  • Daisy Waterstone és Tamara.
  • Wilson Haagens és el Hacker.
  • Anthony Shuster és Papà.

Producció[modifica]

La pel·lícula es va basar enterament en experiències reals.[2] Per assegurar-se que el guió era una representació precisa de l'escriptor / director de la vida adolescent contemporània, Ben Chanan va consultar a Williams i a la seva pròpia filla adolescent per assegurar-se que qualsevol "papà-isme" fos eliminat del guió.[3] Maisie Williams, qui va interpretar al personatge central de Casey Jacobs, va notar que havia estat víctima d'assetjament cibernètic després de ser triada com Arya Stark en Joc de trons. Va rebre missatges cridant-la "aturada" i dient que va pensar que era "massa bona per tots els altres".[4] Igual que el protagonista de la pel·lícula, Williams va admetre haver respost a la intimidació de la classe, dient "quan tens 13 anys i algú diu alguna cosa desagradable que no vols ignorar-los. Vols fer-los mal com te n'han fet a tu. Entres en aquest cicle de bandarra".

Crítica[modifica]

Cyberbully (que no està relacionat amb la pel·lícula nord-americana 2011) va rebre crítiques positives dels crítics. L'espectador va afirmar que està "molt bé feta, hàbilment canviant les nostres simpaties en tot (amb l'ajuda de l'enlluernadora actuació central de Maisie Williams) i plena d'autèntica amenaça".[5] De la mateixa manera, escrivint en The Guardian, Filipa Jodelka va descriure l'actuació central de Maisie Williams com un "tour de force", encara que va observar que a diferència de la seva facturació no hauria de ser "vesteixi com una representació realista de l'assetjament cibernètic en absolut, sinó com una espècie de fantasma en el mil·lenni". "La màquina espina-enfriadora en el seu lloc, repleta de dispositius d'horror tradicionals (pactes de Fausto, dimonis anònims, proves de moralitat), perill lleu i cordes esborronadores". [1] Mark Monahan de The Daily Telegraph va donar l'episodi 3/5 estels, i va notar La previsibilidad de la trama. Malgrat això, encara sentia que era "tibant, massa actual, i - aquí ho espero - tal vegada fins i tot la televisió socialment útil".[6]

The Independent va assenyalar que "era aquest programa rar que se sentia prou autèntic com per persuadir als adolescents, alhora que atreia a espectadors de major edat". En una altra revisió de la pel·lícula per The Guardian, Lucy Pispen va descriure la pel·lícula com a "part de l'horror gòtic". part Un inspector crida a l'era digital ". També va sentir que malgrat el bon acompliment de Williams, va anar Haruka Abe com Jennifer Li qui es va destacar, i Abe va tenir la tasca més difícil de fer que la felicitat i l'optimisme siguin convincents fins que hagi de modular-se en desesperació sota el pes de les persones que atacar-la i instar-la a suïcidar-se ".[7]

Premis i nominacions[modifica]

La pel·lícula va ser nominada per als Premis Bafta TV 2016 en la categoria de Drama Individual.[8] La pel·lícula va guanyar el Prix Itàlia 2016 en la categoria de drama televisiu.[9]

Referències[modifica]

  1. «Cyberbully: a Maisie Williams tour de force». The Guardian, 15-01-2015 [Consulta: 15 gener 2015].
  2. Jodelka, Filipa «Cyberbully: a Maisie Williams tour de force» (en anglès). , 15-01-2015 [Consulta: 14 desembre 2018].
  3. «Cyberbully: Rare thriller that connected with both teens and oldsters» (en anglès), 16-01-2015. [Consulta: 14 desembre 2018].
  4. Cosslett, Rhiannon Lucy «Maisie Williams: the Game Of Thrones star on cyberbullies and the fame game» (en anglès). , 12-12-2014 [Consulta: 14 desembre 2018].
  5. «Channel 4’s Cyberbully: an unashamedly old-fashioned drama in being both well made and moral» (en anglès), 17-01-2015. [Consulta: 14 desembre 2018].
  6. Monahan, Mark «Cyberbully, review: 'tense and topical'» (en anglès). , 16-01-2015 [Consulta: 14 desembre 2018].
  7. Mangan, Lucy «Cyberbully – review: part gothic horror, part An Inspector Calls for the digital age» (en anglès). , 16-01-2015 [Consulta: 14 desembre 2018].
  8. «Bafta TV awards 2016: full list of nominations» (en anglès). , 30-03-2016 [Consulta: 14 desembre 2018].
  9. «PRIX ITALIA 2016 WINNER - TV DRAMA - Prix Italia ENG -». [Consulta: 14 desembre 2018].