DVTS

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

DVTS (Digital Video Transport System) és un sistema d'última generació, simple i econòmic, capaç de transmetre vídeo i àudio d'alta qualitat per Internet. DVTS utilitza vídeo sense comprimir a 30 Mbps per proveir d'imatges d'alta qualitat amb baixa latència, és a dir, amb poc retards. L'ús d'aquest nou sistema a estat possible gràcies a les xarxes "very wide bandwidth" (xarxes de banda molt ampla). DVTS és un sistema que existeix per a quasi tots els sistemes operatius i suporta IPv4/IPv6 unicast i multicast (ASM i SSM).

Requeriments[modifica]

  • Xarxa capaç de suportar el flux de dades.
  • Càmera de vídeo digital amb port FireWire (IEEE1394).
  • Receptor de vídeo digital amb port FireWire.
  • Ordinador amb port FireWire.

NOTA: En cas de no utilitzar sistemes que no disposin de port FireWire necessitarem un conversor analògic/digital

Software compatible fins al moment[modifica]

Comparació amb altres tecnologies[modifica]

Format Taxa Bit (Mbps)
DVTS 30
MPEG-2 5-15
MPEG-1 1.5-3

Nota: DVTS funciona de forma comparable a MPEG-2, però amb un cost inferior i una complexitat molt reduïda. A més a més, la latència és molt baixa perquè el flux de DV no es comprimeix abans d'enviar-ho a la xarxa.

Possibles aplicacions[modifica]

  • Videoconferència:Generalment, per fer videoconferències s'utilitzen velocitats baixes, de l'ordre de 2 Mbps i per tant la qualitat de les imatges de vídeo no és molt bona. Amb el format DVTS es pot aconseguir una videoconferència d'alta qualitat capturant els paquets DV generats per una càmera de vídeo convencional a través d'un port FireWire, afegir-li les capçaleres IP i retransmetre'ls a través de la xarxa. Amb aquest sistema es poden realitzar transmissions de fins a 30 Mbps oferint un sistema de videoconferència d'alta qualitat per xarxes d'alta velocitat. Amb aquest sistema es pot aconseguir un servei de videoconferència 100 cops millor que el convencional. També pot ser utilitzat en mode multicast i permetre que tres o més usuaris participin en una mateixa conferència.
  • Sistema de transport de vídeo: Pot ser utilitzat per al transport de vídeo d'alta qualitat des del lloc on s'està gravant (estudi), fins al centre on es recodifica i es retransmet a una qualitat assequible per a la majoria d'usuaris

Vegeu també[modifica]

HDTV

DV

FireWire

IPv4

IPv6

Enllaços externs[modifica]

http://www.sfc.wide.ad.jp/DVTS/ (en anglès)

http://apps.internet2.edu/dvts.html (en anglès)