Daisie

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de lloc webDaisie
URL www.europ-aliens.org
Tipus Base de dades
d'espècies invasores
Comercial? no comercial
Eslògan Delivering Alien Invasive Species Inventories for Europe
Llengua anglès
Usuaris Tothom
Propietari Unió Europea
Editor Helen Roy, coordenadora
Centre for Ecology & Hydrology
Swindon, Regne Unit
Llançament 2005
2012 (versió modernitzada)
Ingressos Subsidis, esponsors
Situació actual actiu
Modifica les dades a Wikidata

Daisie és una base de dades en línia de les més de dotze mil espècies invasores detectades a Europa.

En centralitzar tota la informació i publicar-la en un lloc web accessible de franc per a tots, la Unió Europea vol contribuir a una millora gestió i si s'escau control d'aquestes espècies. El nom és l'acrònim de Delivering Alien Invasive Species Inventories for Europe (Realització d'inventaris de les espècies alienes invasores per a Europa), i el logo s'inspira de la margaridoia, daisy en anglès.[1]

El projecte va ser iniciat el 2005 per la Unió Europea al marc del sisé programa marc per la recerca i el desenvolupament tecnològic.[2] Divuit organisatzions científiques i universitats van participar en el projecte, de les quals el consorci Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals de Barcelona així com una xarxa de pèrits de 24 països europeus.[3] El 2012 la base de dades va ser modernitzada i completada. Comprèn més de dotze mil espècies.

La majoria d'aquestes espècies inventoriades són força innòcues. Tot i això, Daisie va identificar 1347 espècies amb un impacte econòmic o ecològic negatiu, de les quals va treure una llista dels «100 of the Worst» o les cents espécies invasores més dolentes d'Europa, comparable a nivell europeu del que són les 100 of the World’s Worst Invasive Alien Species publicades per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (IUCN).[4]

Unes espècies de les «100 més nocives» inventoriades per Daisie[modifica]

Per a la llist completa, vegeu Llista de les espècies invasores

Enllaç extern[modifica]

Referències[modifica]

  1. Pyšek, P; Hulme, P. E; Nentwig, W; Vilà, M. «DAISIE Project». A: Encyclopedia of Invasive Introduced Species. Berkeley: University of California Press, 2011, p. 138–142. ISBN 978-0520264212. 
  2. «Sixième Programme-cadre (2002-2006)». Comissió Europea, 2002.
  3. «Delivering Alien Invasive Species Inventories for Europe». [Consulta: 6 octubre del 2015].
  4. Evaluation of the Community Plant Health Regime: Final Report (pdf). Brussel·les: Comissió Europea, 31 de maig del 2010, p. 56.