Dani Nel·lo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDani Nel·lo
Biografia
Naixement2 octubre 1967 Modifica el valor a Wikidata (56 anys)
Magòria (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióempresari, compositor, saxofonista Modifica el valor a Wikidata
Membre de

IMDB: nm2547708 Twitter (X): Nellosax Instagram: daninellosax Musicbrainz: eba6d216-4fb9-4b76-bb1e-32941360fcce Songkick: 210071 Discogs: 982263 Viasona: dani-nello Modifica el valor a Wikidata

Dani Nel·lo (Barcelona, 2 d'octubre de 1967) és saxofonista, compositor i creador d'esdeveniments escènics. També va participar en diversos concerts de Sau, incloent el de "la Monumental de Barcelona".

Biografia[modifica]

Inicia la seva carrera l'any 1985 amb 17 anys com a saxofonista amb el grup barcelonès de Rock’ n' Roll Los Rebeldes. Figura carismàtica de la formació, grava amb la banda vuit discos i resta amb ells fins a l'any 1997. Posteriorment inclou nous estils com el Rythm and blues i el Jazz i a finals dels 90 presenta la seva pròpia banda amb el nom de Nel·lo i la banda del Zoco, amb la qual grava dos àlbums: Derechito al Infierno (1998) i Crápula (1999). Després crea el grup instrumental, Tandoori Le Noir amb les figures més destacades del blues de Barcelona.

El seu so i magnetisme musical el porten a col·laborar amb diversos músics de l'àmbit nacional i internacional com Los Lobos, Lee Rocker, Raimundo Amador, Mitch Woods, David Lindley, Kiko Veneno, Ariel Roth, Jackson Browne, Bunbury, Pat McDonald, John Parrish i Nick Curran. Paral·lelament, ha desenvolupat una consistent carrera com a compositor de bandes sonores per a teatre i cinema, així com intèrpret teatral dels seus propis textos a; "Estranyes Sensacions",[1] Espai Brossa de Barcelona, 2003; "Negra i criminal: La ciutat de les ombres", 2007).[2] El 2004 entra en contacte amb la directora teatral Carme Portaceli, amb qui segueix col·laborant. Juntament amb altres artistes independents funda l'organisme Factoria Escénica International - FEI. El 2005 publica l'àlbum "Vértigo"[3] amb una formació homònima amb la qual experimenta una barreja atmosfèrica entre cabaret i novel·la negra que es desenvolupa més endavant amb bandes sonores per a les novel·les de l'escriptor Andreu Martín i en l'espectacle musical - teatral "Negra i criminal: La ciutat de les ombres".

El 2009 emprèn la co-direcció artística de Taboo, el primer espectacle de burlesque que se celebra periòdicament a Espanya on actua actualment amb la seva nova formació Los Mambo Jambo, on interpreta el seu primer disc amb el mateix nom de la banda, que veu la llum el 2011. El 2010 presenta dos àlbums més recents, "Noir"[4] i "Tesoro Recordings", donant per finalitzada una etapa centrada en sons del món de la ficció criminal. En l'actualitat presenta i realitza la direcció artística del programa de televisió Jazz a l'estudi al canal de TV3 i prepara dos assajos sobre manifestacions teatrals i fenòmens musicals juntament amb Mery Cuesta, crítica d'art.

Discografia[modifica]

Rebeldes

Rebeldes

  • 1986 “Rebeldes con causa”, (EPIC - CBS)
  • 1987 “Preferiblemente Vivos”, (EPIC - CBS)
  • 1988 “Más allá del bien y del mal”, (EPIC - CBS)
  • 1989 “Héroes”, (UR)
  • 1990 “En cuerpo y alma”, (EPIC - CBS)
  • 1991 “Tiempos de Rock'n'Roll”, (EPIC - CBS)
  • 1993 “La rosa y la cruz”, (EPIC - CBS)
  • 1995 “Básicamente Rebeldes”, (EPIC - CBS)

Nel·lo y la Banda del Zoco

Tandoori Le Noir

Dani Nel·lo

Col·laboracions discogràfiques destacades

Teatre[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]