David Martín Lafuente

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDavid Martín Lafuente
Biografia
Naixement(es) David‏ Martín Lafuente Modifica el valor a Wikidata
3 maig 1988 Modifica el valor a Wikidata (35 anys)
Pinos Puente (Província de Granada) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócantant Modifica el valor a Wikidata
Membre de
InstrumentVeu Modifica el valor a Wikidata

David Martín Lafuente (Pinos Puente,[1] Granada, 3 de maig de 1988), popularment conegut com a David Lafuente,[2] és un cantant espanyol, membre de la boy band Auryn,[3] fins que aquesta es va separar.

A l'edat de catorze anys va participar en una companyia de teatre de Granada, on va protagonitzar dos musicals. Des dels disset anys va començar a treballar en orquestres per tot el país, arribant fins i tot a compondre diverses cançons en solitari. Als vint anys va marxar a Madrid, on va estudiar interpretació un any en l'Institut del Cinema i TV, i amb vint-i-dos anys va ser seleccionat per ser un dels components del grup Auryn,[3] produït per Must Produccions. David Lafuente ha actuat també a diversos programes de televisió com Bienvenidos de Canal Sur i No te olvides de la canción de LaSexta. Entre els temes que ha compost destaquen Perdido en la realidad, Mentiras o Querer es poder, cançó aquesta última amb què va optar per representar Espanya en el Festival d'Eurovisió 2010, al qual finalment va acudir Daniel Diges amb Algo pequeñito.

Referències[modifica]

  1. «Aurun, el fenómeno que enciende Granada» (en castellà). [Consulta: 24 abril 2013].[Enllaç no actiu]
  2. «Twitter se vuelca en el cumpleaños de David Lafuente miembro de Auryn» (en castellà). eleconomsita.es. [Consulta: 3 maig 2013].
  3. 3,0 3,1 «Pasión por Auryn» (en castellà). laprovincia.es. [Consulta: 23 novembre 2013].