Dawa

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

La dawa (de l'àrab دعوة, daʿwa) és l'acció de predicar l'islam. El musulmà que practica la dawa com a treballador religiós o voluntari de la comunitat és anomenat daï (dwāt en plural). Un daï és, doncs, una persona que convida a la gent a entendre l'islam, per la qual cosa se l'ha considerat l'equivalent islàmic del missioner cristià, en tant que convida la gent a la fe, l'oració o a la vida islàmica.[Qui?]

Significat de la dawa[modifica]

Dawa significa literalment «emissió d'una citació» o «fer una invitació» i és el participi actiu del verb amb diversos significats «per convocar, convidar» (l'arrel dels quals és triconsonant: د ع ى).[cal citació] En l'Alcorà, el terme dawa posseeix altres sentits: en la sura 30 de l'Alcorà expressa la crida als morts a aixecar-se de la tomba en el Dia del Judici. Quan la paraula dawa es fa servir en l'Alcorà es refereix generalment a la invitació de Déu per viure conforme a la seva voluntat. Dawa també es descriu com el deure de «promoure activament la consecució d'una major pietat en tots els aspectes de les seves vides,»[Qui?] una definició que ha esdevingut central en el pensament islàmic contemporani.[cal citació]

Objectius de la dawa [modifica]

En la teologia islàmica, la finalitat de la dawa és convidar les persones, tant musulmans com no musulmans, per entendre l'adoració de Déu, tal com s'expressa en l'Alcorà i la sunna, així com informar-los sobre Muhàmmad. La dawa s'orienta cap a la conversió a l'islam, i al mateix temps fa créixer la força de la comunitat musulmana. La dawa o la crida de Déu és el mitjà pel qual el Muhàmmad va difondre el seu missatge. El Profeta i els seus seguidors o Umma van assumir la responsabilitat de la dawa per a la gent de la seva època.

Referències[modifica]

  • Encyclopedia of Islam. Leiden, Netherlands: Brill.
  • Hirschkind, Charles (2004). "Civic Virtue and Religious Reason: An Islamic Counter-Public" in Drobnick, Jim Aural Cultures. ISBN 0-920397-80-8.
  • The Multiple Nature of the Islamic Dawah, Egdūnas Račius, Academic Dissertation, October 2004. University of Hèlsinki, Faculty of Arts, Institute of Asian and African Studies.