Denemo

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de programariDenemo
Screenshot-Denemo.png
Denemo 0.7.5 sota Linux
Creador/s Projecte GNU
Desenvolupador(s) Jeremiah Benham, Nils Gey, Richard Shann,
Escrit en C
Sistema operatiu Linux, Windows
Biblioteca
d'interfície d'usuari
GTK+
Tipus Editor de partitures Seqüenciador musical
Llicència GNU General Public License
Més informació
Lloc web Web oficial
Seguiment d'errors Pàgina de seguiment d'errors
Free Software Directory Denemo
Modifica dades a Wikidata

Denemo és una interfície gràfica emprada per a la notació musical, principalment a GNU LilyPond i el gravat de partitures.[1] Denemo ha estat en desenvolupament des de 1999.[2] Està publicat sota la Llicència Pública General de GNU, és distribuït com a programari lliure. Usa GTK + 2 o 3, el que permet que funcioni en diferents sistemes operatius com ara GNU/Linux, Microsoft Windows i OS X.

Denemo permet crear partitures musicals. Pot escriure música en l'ús del teclat o jugar en l'ús d'un controlador de MIDI o l'entrada de micròfon. Aquí pot editar la seva música (la finestra de la pantalla d'entrada que mostra el que està treballant en la notació musical) i hom pot reproduir per comprovar com sona.[3]

Denemo ajuda a preparar la notació per a la publicació i permet a l'usuari entrar ràpidament notació, de forma simultània a través de composició tipogràfica, el gravador de música LilyPond. La música pot ser escrit en l'ús d'un teclat de PC, pres de MIDI, o juga en un micròfon connectat a una targeta de so. El programa es reprodueix a través d'un intern simple i pot actuar com un JACK client/MIDI. Denemo inclou seqüències de comandos per executar les proves musicals i exercicis pràctics amb finalitats educatives.

Característiques[modifica]

Denemo pot donar sortida a les partitures completes (incloent la Taula de Continguts i Comentari Crític generada automàticament de comentaris col·locats en la música), així com extractes en diversos formats, incloent:

El programa permet a l'usuari col·locar enllaços en la música als manuscrits d'origen originals o impressions (en arxius PDF) que permeten la comprovació creuada de les transcripcions. També permet que els enregistraments d'àudio estiguin vinculats a una puntuació anotada amb la sincronització a través d'inicis de notes detectades automàticament, la puntuació anotada i àudio es reprodueixen simultàniament i pot tornar-se més lenta en temps real per escoltar les discrepàncies.

Denemo té totes les funcions de notació musical accessible a través de dreceres de teclat. No obstant això, tot el és accessible amb el ratolí, i es poden definir tots dos mètodes abreujats de teclat i ratolí utilitzant els elements del menú que indiquen funcions. Es poden realitzar manipulacions WYSIWYG en la vista de composició tipogràfica.

Referències[modifica]

  1. «GNU Denemo, a gtk+ frontend to GNU Lilypond - Summary». [Consulta: 19 enero 2009].
  2. Phillips, Dave. «LilyPond Helper Applications: Development status», 15-03-2006. [Consulta: 1 juliol 2009].
  3. www.denemo.org

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Denemo Modifica l'enllaç a Wikidata