Departament de Salut i Assistència Social (Regne Unit)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióDepartament de Salut i Assistència Social
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusdepartament del Govern del Regne Unit
ministeri de Sanitat Modifica el valor a Wikidata
Història
ReemplaçaDepartment of Health and Social Security (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Creació1988
Governança corporativa
Seu
Secretari Modifica el valor a WikidataSajid Javid Modifica el valor a Wikidata
Filial

Lloc webgov.uk… Modifica el valor a Wikidata
Facebook: DHSCgovuk Twitter (X): dhscgovuk Instagram: dhscgovuk LinkedIn: dhsc Youtube: UCXmtnbNO7_no7RekfUIqVcw Modifica el valor a Wikidata

El Departament de Salut i Assistència Social (en anglès Department of Health and Social Care o DHSC) és el departament governamental del Regne Unit responsable de la política governamental en matèria de salut i assistència social per a adults a Anglaterra, juntament amb alguns elements de les mateixes qüestions que no es transfereixen al govern escocès, al govern gal·lès o a l'executiu d'Irlanda del Nord. Supervisa el Servei Nacional de Salut (NHS) anglès. El departament està dirigit pel Secretari d'Estat de Salut i Assistència Social, amb tres Ministres d'Estat i tres subsecretaris parlamentaris d'Estat.

El departament desenvolupa polítiques i directrius per millorar la qualitat assistencial i complir les expectatives dels pacients. Realitza part de la seva tasca a través d'alguns òrgans (ALB),[1] incloent organismes públics executius no departamentals com NHS England i NHS Digital, i agències executives com la Public Health England i la Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA).

Referències[modifica]