Dia de la Internet Segura

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentDia de la Internet Segura
Imatge
Tipusdia internacional Modifica el valor a Wikidata
Commemoraseguretat informàtica Modifica el valor a Wikidata
Vigència2004 Modifica el valor a Wikidata - 
Diasegon dimarts de febrer Modifica el valor a Wikidata
Promulgació2004 Modifica el valor a Wikidata
TemaInternet safety (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
OrganitzadorComissió Europea Modifica el valor a Wikidata

Lloc webdigital-strategy.ec.europa.eu… Modifica el valor a Wikidata
Hashtag#SaferInternetDay i #SID2022 Modifica el valor a Wikidata
Facebook: SaferInternetDay Twitter (X): safeinternetday Modifica el valor a Wikidata

El Dia de la Internet Segura[1] se celebra el segon dimarts de febrer de cada any. Aquesta data la va proposar la UE emmarcada en el programa Internet més Segura (Safer Internet Programme-Insafe), però ha estat assumida per molts països d'arreu del món, que aprofiten aquesta efemèride per reflexionar i prendre consciència de la necessitat d'una Internet més segura, especialment per al col·lectiu de joves i infants.[2]

L'esdeveniment s'adreça a tota la ciutadania, però amb una especial atenció a la comunitat escolar (docents i alumnes). Actualment, gairebé 200 països se sumen a la iniciativa i organitzen esdeveniments i activitats concebudes per conscienciar sobre la seguretat a la xarxa. L'efemèride té com a objectiu la promoció de l’ús responsable, respectuós, crític i creatiu de les noves tecnologies. La jornada crida a l’acció conjunta dels actors polítics i socials i al seu compromís perquè tothom tingui accés a una Internet millor, més confortable i respectuosa. Un dels factors clau del Dia de la Internet Segura és el suport als docents i treballadors socials en la tasca pedagògica d’explicar què és Internet, per a què serveix i com podem aprendre a fer-ne un bon ús.

Cada any, la UE proposa un lema i un vídeo que reflexiona sobre algun aspecte de la seguretat dels menors a la xarxa. El 2014, el lema fou Fem plegats una Internet millor, i el vídeo convidà als infants i joves a reportar els abusos a la xarxa. Per la seva banda, la comissària europea de la Societat de la Informació i els Mitjans de Comunicació, Neelie Kroes cada any enregistra un videomissatge amb motiu del Dia de la Internet Segura.[2] El 2022, el lema és Construïm una Internet millor; la convocatòria insta educadors, alumnes i famílies a contribuir per fer la xarxa més respectuosa i més segura.

Referències[modifica]

  1. internetsegura. «Dia de la Internet Segura». [Consulta: 4 febrer 2022].
  2. 2,0 2,1 «La Generalitat engega la campanya "esTIC Segur@!" coincidint amb el Dia de la Internet Segura». Generalitat de Catalunya, 11-02-2014 [Consulta: 11 febrer 2014]. Arxivat 22 de febrer 2014 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2014-02-22. [Consulta: 11 febrer 2014].