Drongos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Dicrúrids)
Infotaula d'ésser viuDrongos
Dicruridae Modifica el valor a Wikidata

Drongo reial (Dicrurus macrocercus)
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdrePasseriformes
FamíliaDicruridae Modifica el valor a Wikidata
Vigors, 1825

Els drongos són un grup de petites aus de l'ordre dels passeriformes que formen la família dels dicrúrids (Dicruridae). Viuen a les zones tropicals del Vell Món. Aquesta família era considerada molt més ampla, ja que abans s'incloïen dins ella un gran nombre de grups d'ocells australians, com ara els ripidúrids, i els monàrquids. El nom prové d'una de les llengües natives de Madagascar, on fa referència a l'espècie local, però ara s'ha ampliat a tots els membres de la família. Són aus generalment negres o grises amb reflexos metàl·lics.

Taxonomia[modifica]

Fa poc aquesta família es classificava en dos gèneres: Chaetorhynchus i Dicrurus. El gènere Chaetorhynchus que conté una única espècie, endèmica de Nova Guinea, que ha tingut una classificació controvertida, actualment és ubicat a la família dels ripidúrids,[1] quedant únicament el gènere Dicrurus amb 28 espècies segons la classificació del Congrés Ornitològic Internacional: (versió 13.2, 2023): [2]

Referències[modifica]

  1. R Schodde et L Christidis. 2014. Relicts from Tertiary Australasia: undescribed families and subfamilies of songbirds (Passeriformes) and their zoogeographic signal. Zootaxa 3786(5): 501–522.
  2. F Gill, D Donsker et P Rasmussen (Eds). 2023. IOC World Bird List (v13.2). doi: 10.14344/IOC.ML.13.2.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Drongos