Dídim el Músic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Didymos el Músic)
Infotaula de personaDídim el Músic
Biografia
Naixement(grc) Δίδυμος Modifica el valor a Wikidata
segle I aC Modifica el valor a Wikidata
Roma Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle I aC Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómusicòleg, teòric musical, escriptor Modifica el valor a Wikidata
GènereMúsica de l'antiguitat Modifica el valor a Wikidata

Dídim el Músic (grec antic: Δίδυμος) va ser un teòric de la música a Alexandria en el segle i aC que va combinar elements de les aproximacions teòriques més primerenques amb una apreciació de l'aspecte de la interpretació. Fragments de la seva obra sobreviuen a través de les obres de Porfiri i Ptolemeu, els quals citen a Dídim com una autoritat de primer ordre pel que fa a la música de l'antiguitat.

Segons Andrew Barker, la seva intenció era recuperar i produir interpretacions contemporànies de la música de l'antiguitat grega. La coma sintònica és un interval de raó 81/80 que de vegades també és anomenada «coma de Dídim».

Referències bibliogràfiques[modifica]

  • Barker, Andrew, Greek Musicologists in the Roman Empire , in Timothy D. Barnes (ed.), The Sciences in Greco-Roman Society , Aperion: A Journal for Ancient Philosophy and Science 27/04 (December 1994).
  • Richter, Lukas: "Didymus [Didymos ho Mousiko]", a The New Grove Dictionary of Music and Musicians, ed. Stanley Sadie. 20 vol. London, Macmillan Publishers Ltd, 1980. ISBN 1-56159-174-2.