Die Fremde

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaDie Fremde
When We Leave
Fitxa
DireccióFeo Aladag
Protagonistes
ProduccióFeo Aladag
GuióFeo Aladag
MúsicaMax Richter, Stephané Moucha
FotografiaJudith Kaufmann
MuntatgeAndrea Mertens
Dades i xifres
País d'origenAlemanya
Estrena2010
Durada119 minuts
Idioma originalalemany/Turc
RodatgeIstanbul i Turquia Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata
Temacrim d'honor Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióBerlín Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions
Premis

IMDB: tt1288376 Filmaffinity: 524415 Allocine: 177540 Letterboxd: when-we-leave Mojo: whenweleave Allmovie: v514019 TCM: 792381 Metacritic: movie/when-we-leave TV.com: movies/when-we-leave TMDB.org: 44246 Modifica el valor a Wikidata

Die Fremde (en català: L'estrangera) és un drama alemany de 2010 dirigit per Feo Aladag. La pel·lícula, que va ser estrenada el 13 de febrer de 2010 a la Berlinale, ha sigut seleccionada com la candidata alemanya per competir per l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa de la 83a edició dels Premis de l'acadèmia.[1]

Die Fremde relata la solitària lluita que emprèn una mare d'origen turco-alemany per tal d'obtenir la seva emancipació. Confrontada amb dos diferents cultures d'uns irreconciliables valors, la jove serà víctima d'un tràgic desenllaç.

Argument[modifica]

Umay, una jove de 25 anys nascuda i educada a Berlín, decideix abandonar Istanbul cansada dels sistemàtics maltractes i vexacions a les quals la sotmet el seu marit turc. Acompanyada del seu petit fill Cem, a Berlín Umay confia rebre el suport de la seva família, la qual es veu inesperadament confrontada entre les tradicionals convencions que regeixen la cultura turca i l'amor per la seva filla.

Quan s'assabenta dels traïdorencs plans del seu pare kade, que ha acabat cedint a la pressió de la comunitat turca i al seu peculiar sentit de l'honor, Umay es nega a retornar Cem al seu pare i la jove no té més remei que apel·lar a la policia per tal de ser alliberada de la casa on ella i el seu fill són retinguts contra voluntat.

Acollits a una residència social, Umay pretén començar una nova i emancipada vida alhora que es nega a trencar els vincles amb els seus pares i germans. Això no obstant, Kade considera que Umay ha humiliat i ferit l'honor de tota la família amb la seva actitud, i rebutja a filla i net mentre demana consell a Turquia.

Els esforços d'Umay per reconciliar la família, controntats als severs valors de la comunitat turca, provocaran una sèrie de violents episodis que culminaran amb un crim d'honor en el qual l'innocent Cem és qui acaba perdent la vida.[2]

Referències[modifica]

  1. German Films Service + Marketing GmbH: WHEN WE LEAVE (DIE FREMDE) represents Germany in the race for the 83rd Academy Awards Arxivat 2010-10-27 a Wayback Machine., 17 de setembre de 2010. (anglès)
  2. «Die fremde». IMDb.

Enllaços externs[modifica]