Direcció general del Treball Autònom, de l'Economia Social i de la Responsabilitat Social de les Empreses

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióDirecció general del Treball Autònom, de l'Economia Social i de la Responsabilitat Social de les Empreses
Dades
TipusDirecció general
Història
Creació2012
Governança corporativa
Depèn deSecretaria d'Estat d'Ocupació

La Direcció general del Treball Autònom, de l'Economia Social i de la Responsabilitat Social de les Empreses és un òrgan de gestió del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social depenent de la Secretaria d'Estat d'Ocupació encarregada del foment del treball autònom, de l'economia social i la Responsabilitat social corporativa.[1]

Funcions[modifica]

Les seves funcions es regulen en l'article 4 del Reial decret 703/2017:[2]

  • La participació en el disseny de les polítiques públiques d'impuls i promoció en matèria de treball autònom i de promoció de l'esperit i la cultura emprenedora, així com en el disseny, gestió i seguiment d'ajudes al foment del treball autònom i de les seves organitzacions.
  • L'elaboració, promoció i/o informe dels projectes normatius i de mesures específiques per a autònoms i emprenedors.
  • Les activitats administratives de qualificació, inscripció i certificació dels actes que hagin de tenir accés al Registre estatal d'associacions professionals de treballadors autònoms.
  • L'elaboració, promoció o, si escau, informe dels projectes normatius estatals en l'àmbit de l'economia social i la responsabilitat social de les empreses.
  • El disseny, gestió i seguiment de programes i ajudes que es concedeixin a cooperatives, societats anònimes laborals i altres entitats de l'economia social, així com a les seves associacions.
  • Les activitats administratives de qualificació, inscripció i certificació dels actes que hagin de tenir accés al Registre de Societats Cooperatives, al Registre Administratiu de Societats Laborals i al Registre de Fundacions Laborals.
  • La promoció de la responsabilitat social de les empreses, en particular de les petites i mitjanes.
  • El disseny, gestió i seguiment de programes i ajudes per a la difusió i foment de la responsabilitat social de les empreses.
  • La coordinació i el suport tècnic necessari per al funcionament dels consells estatals i d'altres formes de participació que puguin implementar-se en l'àmbit de les seves competències.
  • El seguiment dels préstecs concedits per l'extingit Fons Nacional de Protecció al Treball i els que, després de la seva extinció, es van concedir per a la mateixa fi amb càrrec als Pressupostos Generals de l'Estat.
  • La realització d'estudis, estadístiques, informes i treballs de recerca, així com la coordinació dels sistemes d'informació i estadístics que puguin encomanar-se i, en particular, els que tinguin incidència en les matèries de la seva competència, sense perjudici de les competències de la Direcció general d'Estadística i Anàlisi Sociolaboral.

Estructura[modifica]

De la Direcció general depenen un únic òrgan:

  • Subdirecció General del Treball Autònom.

Llista de directors generals[modifica]

Referències[modifica]

El contingut d'aquest article incorpora material publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat, que es troba en el domini públic de conformitat al que es disposa en el article 13 de la Llei de Propietat Intel·lectual espanyola.