Directiva d'Aus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentDirectiva d'Aus
Directive 2009/147/EC Modifica el valor a Wikidata
Tipusdirectiva de la Unió Europea Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació2009 Modifica el valor a Wikidata
JurisdiccióUnió Europea Modifica el valor a Wikidata

Obra completa alegislation.gov.uk… Modifica el valor a Wikidata

La Directiva d'Aus (més formalment coneguda com la Directiva 2009/147/CE del Parlament Europeu i del Consell de 30 de novembre de 2009 relativa a la conservació de les aus silvestres) és una directiva de la Unió Europea adoptada l'any 2009. Reemplaça a la Directiva 79/409 / CEE del Consell, de 2 d'abril de 1979, relativa a la conservació de les aus silvestres, modificada en diverses ocasions i de forma substancial, de manera que, en nom de la claredat, es va considerar convenient procedir a la codificació d'aquesta Directiva l'any 2009. És una de les dues directives de la Unió Europea en relació amb la vida silvestre i la conservació de la naturalesa, sent l'altra l'anomenada Directiva Hàbitats.

El seu propòsit és protegir totes les aus silvestres europees i els hàbitats d'una sèrie d'espècies, en particular a través de la designació de zones d'especial protecció (ZEPA).

La directiva va portar a l'establiment d'una xarxa de ZEPA, que al costat de les ja existents Zona d'Especial Conservació (ZEC) formen una xarxa de llocs protegits per tota la Unió Europea anomenada Natura 2000.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]