Discussió:Óssos

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Discussió:Óssos (animal))
Salta a la navegació Salta a la cerca

Atès que l'article parla sobre tot del gènere Ursus (hi ha més gèneres d'Ursidae) proposo partir l'article i crear un article sobre el gènere "Ursus" que ara no existeix en ca: però si en moltes altres wikis.--Quico (discussió) 22:22, 14 maig 2008 (CEST)

Estic d'acord. Vaig fer el mateix amb Pangolí, que parlava només del gènere Manis. Ara hi ha un article separat per Pangolí (Pholidota), mànid i Manis. – Leptictidium (pm!) 22:50, 14 maig 2008 (CEST)

Lo títol[modifica]

S'hauria de canviar lo títol de l'article, puix "Os" s'escriu ja sense accent diacrític. --Tenienteramires (disc.) 08:05, 23 jul 2018 (CEST)

«Ós» es pot escriure sense accent diacrític (igual que es pot escriure amb accent diacrític). A banda que la comunitat viquipedista encara no ha arribat a un posicionament ferm sobre aquest tema, em sembla més pràctic fer servir el diacrític al títol que no pas embolicar la troca posant-hi parèntesis estil «Os (animal)».—Leptictidium (digui) 09:47, 23 jul 2018 (CEST)

Diacrític (bis)[modifica]

Benvolguts, em pregunto si el paràgraf sobre els accents diacrítics té més sentit aquí o a la pàgina corresponent del Viccionari.—Leptictidium (digui) 16:29, 14 gen 2019 (CET)

No veig que hi sobri, aquí. De fet, a wikt:ós la informació que hi ha és més telegràfica, com correspon a un diccionari.--Pere prlpz (disc.) 17:39, 14 gen 2019 (CET)
Per això mateix. Té gaire sentit que l'enciclopèdia, que és una obra que abasta tots els aspectes d'un concepte, tingui una explicació més llarga que el diccionari, que és el que se centra exclusivament i específica en el mot?—Leptictidium (digui) 12:36, 16 gen 2019 (CET)

Ens posem al dia, ja, amb els diacrítics?[modifica]

No recordo fins quan durava el termini de transició cap a la nova normativa d'escriptura dels mots amb diacrític. No ha acabat, ja?

Em sembla que "la comunitat viquipedista" hauria de fer un pensament...

--Pons (disc.) 09:57, 9 juny 2021 (CEST)

@Pons: Diria que només cal que preguntis a la taverna si pots començar a eliminar diacrítics sense que ningú et reverteixi.--Pere prlpz (disc.) 12:17, 9 juny 2021 (CEST)

-- He llegit (pel damunt) la llarga discussió que hi ha a la Taverna sobre els diacrítics (https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:La_taverna/Propostes, apartat: "Ortografia catalana (OIEC)" i estan clares dues visions (no posaré noms): la majoria creu que caldria corregir ja els diacrítics d'acord amb la normativa actual; algú encara demana de no fer canvis fins a l'1 de juliol (termini d'una moratòria). Com que jo no em guanyo la vida corregint la Viquipèdia i no m'agrada que em corregeixin de manera poc educada, m'esperaré a l'1 de juliol de 2021 per corregir els diacrítics incorrectes. --Pons (disc.) 11:18, 10 juny 2021 (CEST)

Una cosa és el cos de l'article, però el títol em sembla clarament un d'aquells casos en els quals es permet mantenir discrecionalment l'ús dels diacrítics. Sempre que sigui possible, un títol simple i concís com «Óssos» és preferible a un títol desambiguat amb parèntesis com «Ossos (animals)». (PS afegit després d'un conflicte d'edicions): @Pons:, dius que no t'agrada que «et corregeixin de manera poc educada». No em consta que ni jo ni cap altre usuari que hagi proposat esperar fins a la fi de la moratòria abans de canviar sistemàticament els diacrítics ens hàgim comportat de manera poc educada en cap discussió sobre aquest tema. Així que deixa de pressuposar que qui discrepa del teu punt de vista ho fa amb mala fe i estalvia't les pulletes que no vénen a cas. Gràcies.—Leptictidium (digui) 11:25, 10 juny 2021 (CEST)
Estic d'acord amb en Leptictidium. Si bé al cos de l'article no crec que porti a confusió, el títol preferible "Ossos" sí que cal marcar-lo per a poder-se diferenciar. Per tant, l'entrada s'hauria d'anomenar Óssos (sense res entre parèntesis pel criteri de simplicitat a l'hora d'anomenar pàgines). --Pau Colominas (t'ajudo?) 20:43, 20 juny 2021 (CEST)