Discussió:Afinitat sexoafectiva

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Termes[modifica]

En una versió anterior de l'article, s'utilitzaven es termes "afinitat afectiva, afinitat sexo-afectiva, orientació sexual o preferència sexual". Al diccionari Vocabulari terminològic LGBT, lèsbic, gai, bisexual i transgènere (2013) es recullen només dos termes: orientació sexual i inclinació sexual. Així que aplicaré només quests dos termes, perquè els altres no estan referenciats. Per això, si teniu la referència on s'utilitzen aquests termes, els tornarem a posar.

Introducció[modifica]

Abans hi havia aquesta introducció: El conjunt d'afinitats o gustos d'una persona de qualsevol gènere quant a l'amor o el sexe, en un moment determinat. Aquest, com qualsevol altre tipus de gust, pot ser variable i canviar o evolucionar al llarg de la vida. És una qüestió íntima i personal que abarca tots els tipus d'afectes i maneres d'expressar-los i gaudir-ne.

Asexualitat[modifica]

Malgrat que l'heterosexual, la bisexual i l'homosexual són les orientacions sexuals més comunes, caldria dir que també n'existeixen d'altres, com ara l'asexual. Precisament aquest fet també fa que l'orientació sexual no només depengui de l'apetència sexual, sinó de la sexualitat de l'individu (no podem parlar només de 'persona' perquè ha estat observada i comprovada l'homosexualitat entre d'altres espècies d'animals). Parlaria una mica de primeres classificacions sexuals (a nivell històric) i dels darrers neologismes, com ara pansexual. Si tinc temps ho faré jo mateix, m'ho poso a la llista de coses a fer! fa l'ullet --Elphaba 04:57, 9 abr 2006 (UTC)

Asexual creat, gràcies! Fet Fet!

Documents de referència[modifica]

Per ampliar l'article, exposo documents que poden servir de referència. Tots articles d'investigació científica (res de tonteries).

Definició d'orientació sexual[modifica]

Podem escriure i citar la definició de l'APA.

Canviar el títol a «Orientació sexual»[modifica]

No hi vec cap sentit mantenir un terme que no l'utilitza ningú; ni la societat, ni els mitjans de comunicació, ni el món acadèmic ni el govern, ni la justícia, ni les lleis. --KajenCAT (disc.) 18:11, 20 nov 2020 (CET)[respon]

D'acord en ranomenar-lo, veient el títol actual no se sap ben bé de que anirà l'article, és un nom molt rebuscat i que, com bé dius tu, no l'utilitza ningú. Et donaré suport a VP:EA.--Kette~cawiki (disc.) 15:01, 30 des 2020 (CET)[respon]