Discussió:Agnòsia auditiva

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

--Margarita Martí (disc.) 10:34, 27 gen 2021 (CET)Les idees principals són correctes, però cal modificar l'últim apartat:

  • Agnòsia paralingüística

Apareix en lesions tempo-parietals de l'hemisferi dret i normalment també es relaciona amb negligència del heminegligència esquerra.[12] Volíeu dir hemisferi?

  • Diagnòstic i tractament: Aquest apartat és massa general, heu de parlar d'agnòsia auditiva. A més en aquest apartat hi ha moltes faltes d'ortografia, utilitzeu un corrector!

Per a diagnosticar la agnòsia, en aquest cas la auditiva, se solen utilitzar proves neurològiques al costat del llit del pacient, demanant-li que reconegui diferents objectes relacionats amb l'àrea en concret, en aquest cas la auditiva (sons). Si es sospita d'una inatenció unilateral, se li demana que identifiqui les parts paralitzades del cos. ???? NO té a veure amb l'audició!

Es realitza un examen neurològic per a detectar dèficits primaris en els sentis individuals o en la capacitat de comunicar que puguin influir amb les proves per a agnòsies. A més a més, les afàsies poden interferir amb l'expressió del pacient. Per a identificar agnòsies més subtils, s'utilitzen les proves neuropsicològiques.[13][14] Crec que amb això no dieu res!

Hi han diferents tipus de exercicis de rehabilitació per a disminuir alguns dels símptomes de l'agnòsia auditiva, però no existeix un tractament concret. Tot i així, existeixen eines per a poder aconseguir un major desenvolupament de la expressió i la comunicació.[14] Millor especificar de quines eines esteu parlant!