Discussió:Almogàver

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Els almogàvers. Més que passió[modifica]

Tot i que es tractava de gent inculta, molts d'ells lladres, assassins, homes de bosc... tots ells més que un exèrcit mantenien una disciplina especial que no era pas la d'un exèrcit. Eren més aviat una orde. Guerrers especialitzats en la lluita cos a cos que havien deixat enrere la por i sortien al combat convençuts de la seva causa. Tot i no acomplir l'ideal cavalleresc de la seva època tenien molt inculcada la ideologia medieval de que a la vida es ve a sofrir i a complir els designis de Déu. És innegable la seva fe mostrada en diverses ocasions; per exemple en la batalla de Gal·lípoli on es vanfer confessar avans de lluitar fins la mort. (batalla que van guanyar sobradament). Es veu també que tenien una litúrgia abans de començar cada combat. No es tarcatva d'una cosa seria. Més aviat era un ritual, pot semblar grotesc; de fe. Consistia apica les espasses contra les roques mentre cridaven: desperta ferro!! Segons ells les espasses prenien vida durant el combat i lluitaven de forma mística per ells. Era Déu mateix qui lluitava. A part d'això comentar que es van extingir perquè no hi va haver successió generacional.

Guerrilla[modifica]

Els almogàvers van ser considerats com una de les millors infanteries de la seva època i van ser precursors d'un estil de lluita que la historiografia militar reconeix com a nascut a Catalunya: la guerrilla.


Curiós lo que diu açò, o sia, la guerrilla va neixer a Catalunya?, comor?. També cal esmentar que lo de precursors d'aqueix estil és molt graciós, atès que es pot nomenar a Viriat en la seva lluita contra Roma com a guerra de guerrillas, lo mateix va fer Don Pelayo contra els musulmans, els bascs a Roncesvalles o fins i tot els asturs quan varen combatre contra l'invasió romana, ocorrent tot lo dit molt abans dels almogavers i Catalunya. En fi... 81.9.221.1 13:37, 7 ag 2007 (CEST)

Crec que aquesta apreciació és del tot encertada, la guerrilla com a forma de combat existeix des de l'antiguitat. Perquè encara no s'ha modificat o puntualitzat aquesta informació equívoca?--quirinus χρυσοχαίτας (discussió) 14:32, 12 feb 2008 (CET)[respon]

Nom de l'article[modifica]

No seria millor en plural en aquest cas, Almogàvers? --Meldor 10:15, 10 oct 2007 (CEST)[respon]