Discussió:Anna Comnè

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

No és més habitual Anna Comnena que Anna Comnè? Jo sempre l'he vista com a Comnena, declinant en gènere el nom familiar. Si és així caldria fer que l'article principal fos Anna Comnena i Anna Comnè hi redirigís, al revés de com està ara. --Oersted (parlem-ne) 11:20, 9 març 2007 (CET)

Sí, crec que s'hauria de canviar el títol: segons les regles de trasposició del grec al català hauria de ser Comnena. Comnè és un adjectiu que es fa servir com a cognom per als homes de la família: és correcte passar Komnenos a Comnè (masc.), però no pas Komnena a Comnè. A més a més, totes les altres dones de la família que jo he trobat a Viqui porten el cognom Comnena.

--Stefano (disc.) 07:59, 30 abr 2009 (CEST)

Reanomeno--barcelona (disc.) 11:45, 18 març 2014 (CET)
Instintivament diria el mateix, però les fonts fiables (p. ex. GEC) ho donen com a cognom invariable en femení.—Leptictidium (digui) 12:33, 20 set 2019 (CEST)
He estat mirant-me detalladament algunes de les pàgines web que li diuen «Comnena» i he comprovat que presenten altres errors de nomenclatura. La naturalesa dels errors suggereix que aquestes fonts es basen excessivament en el castellà (per exemple, també parlen de «Juan» o «Alexis» Comnè). En tot cas, això encara reforça més el posicionament de la GEC.—Leptictidium (digui) 17:54, 21 set 2019 (CEST)

Test de Finkbeiner[modifica]

Bon dia, @Barcelona:. Diries que la primera frase d'aquest article falla el test de Finkbeiner («primera dona historiadora...») o creus que és enciclopèdicament rellevant?—Leptictidium (digui) 15:37, 6 ago 2020 (CEST)

Les dues coses hehe, és a dir, puc entendre que ser la primera dona en fer X és una informació que pot interessar, i més en un context allunyat en el temps però alhora novament es destaca abans que res el fet de ser dona vs món en comptes de destacar la seva obra: la història des d'un punt de vista diferent a l'habitual (més occidental), que es considera valuosa també des del punt de vista literari pel retrat dels personatges, que actua com a crònica però alhora justificació del seu pare... --barcelona (disc.) 15:45, 6 ago 2020 (CEST)
@Barcelona: És que la cito en un altre article i no sé si convé esmentar aquesta informació o no.—Leptictidium (digui) 16:03, 6 ago 2020 (CEST)
No, allà no ho veig en absolut com a rellevant --barcelona (disc.) 16:11, 6 ago 2020 (CEST)