Discussió:Anschluss

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Extensió de l'Anschluss[modifica]

Tenia entés que l'Anschluss era la unió dels territoris germanòfons i no només l'integració d'Àustria a l'Alemanya (de l'època). Actualment el formaria, com a mínim: Alemanya, Àustria, Alsàcia i Lorena (Estat francès), els Sudets (Txèquia), el corredor polonès (Polònia) i els cantons germanòfons de Suïssa. --Jove 20:56, 3 oct 2006 (UTC)

Em sembla que potser el que vols dir és el Lebensraum, l'espai vital, que incloïa, no sols els territoris germanòfons sino territoris a l'est a colonitzar, perquè per Anschluss es coneix específicament l'annexió d'Àustria, però puc estar equivocat--Panotxa 21:42, 3 oct 2006 (UTC)
A mi em sembla que el que vol dir en Jove és Gran Alemanya (Großdeutschland o Großdeutsche Reich). En tot cas Anschluss es refereix només a la unió d'Austria a Alemanya. Hi ha un apartat a en:Anschluss que parla de les subtileses del nom.--Pere prlpz 12:39, 4 oct 2006 (UTC)
Gràcies per les matisacions, ara entenc els matisos del projecte panalemany. Tenia entés des de sempre que l'Anschluss era en veritat la Großdeutschland.--Jove 20:25, 4 oct 2006 (UTC)